Het ijzer smeden terwijl het heet is, moet Daniella Helayel, de vrouw achter het kleine Britse label Issa gedacht hebben. Sinds Kate Middleton voor de aankondiging van haar verloving met prins William verscheen in een van haar ontwerpen, nam het merk een hoge vlucht. De uit Rio de Janeiro afkomstige Helayel maakt daar nu dankbaar gebruik van en gaat haar label herlanceren in de VS, zes winkels openen in Brazilië, een webshop starten en een kindercollectie maken.

Gestage opmarsNu was Issa na een moeilijke start al aan een gestage opmars bezig lang voor de prinselijke verloofde in de nachtblauwe jersey-jurk verscheen. Eigenlijk is Kate Middleton pas de recentste in een reeks celebrities om het label te ontdekken. Ook Madonna, Scarlett Johansson, Kylie Minogue, Keira Knightley en Sharon Stone vielen al voor de kleurrijke, flatterende jersey-jurken. Maar Kate Middleton bracht de zaken in een stroomversnelling. De bewuste jurk was in 24 uur uitverkocht.

Helayel was 'geflatteerd en vereerd' met de keuze van de toekomstige prinses. "Vooral in Japan werden ze gek. Maar overal ter wereld waar ze de jurk hadden, was ze binnen de kortste keren weg", zo vertelde ze aan Woman's Wear Daily. "Heel veel winkels hebben voor volgend seizoen ook een grotere stock ingeslagen".

Issa tekende trouwens onlangs nog een deal met Havaianas voor het ontwerpen van flipflops voor de Australische en Braziliaanse markt. Op stapel staan ook: parfum en zonnebrillen. De kindercollectie -Baby Issa - moet volgend jaar bij Harrod's hangen.

Imperfecties verhullenHaar ontwerpfilosfie is altijd dezelfde gebleven, zegt Helayel. "Ik hou ervan kleren te maken die imperfecties verhullen en de kwaliteiten benadrukken. Het is belangrijk dat een vrouw er zich zelfzeker en minder dik in voelt".

Ann Heylens.Bekijk het recentste defilé van Issa op Catwalk Weekend.

Het ijzer smeden terwijl het heet is, moet Daniella Helayel, de vrouw achter het kleine Britse label Issa gedacht hebben. Sinds Kate Middleton voor de aankondiging van haar verloving met prins William verscheen in een van haar ontwerpen, nam het merk een hoge vlucht. De uit Rio de Janeiro afkomstige Helayel maakt daar nu dankbaar gebruik van en gaat haar label herlanceren in de VS, zes winkels openen in Brazilië, een webshop starten en een kindercollectie maken. Gestage opmarsNu was Issa na een moeilijke start al aan een gestage opmars bezig lang voor de prinselijke verloofde in de nachtblauwe jersey-jurk verscheen. Eigenlijk is Kate Middleton pas de recentste in een reeks celebrities om het label te ontdekken. Ook Madonna, Scarlett Johansson, Kylie Minogue, Keira Knightley en Sharon Stone vielen al voor de kleurrijke, flatterende jersey-jurken. Maar Kate Middleton bracht de zaken in een stroomversnelling. De bewuste jurk was in 24 uur uitverkocht. Helayel was 'geflatteerd en vereerd' met de keuze van de toekomstige prinses. "Vooral in Japan werden ze gek. Maar overal ter wereld waar ze de jurk hadden, was ze binnen de kortste keren weg", zo vertelde ze aan Woman's Wear Daily. "Heel veel winkels hebben voor volgend seizoen ook een grotere stock ingeslagen". Issa tekende trouwens onlangs nog een deal met Havaianas voor het ontwerpen van flipflops voor de Australische en Braziliaanse markt. Op stapel staan ook: parfum en zonnebrillen. De kindercollectie -Baby Issa - moet volgend jaar bij Harrod's hangen. Imperfecties verhullenHaar ontwerpfilosfie is altijd dezelfde gebleven, zegt Helayel. "Ik hou ervan kleren te maken die imperfecties verhullen en de kwaliteiten benadrukken. Het is belangrijk dat een vrouw er zich zelfzeker en minder dik in voelt". Ann Heylens.Bekijk het recentste defilé van Issa op Catwalk Weekend.