Moran Mazor liet eerder weten dat ze verschillende internationale en Israëlische modeontwerpers had benaderd met de vraag een jurk voor haar Eurovisie optreden te ontwerpen. En tot haar grote vreugde had John Galliano ja gezegd.

Maar daar steekt de Israel Broadcasting Authority (IBA) nu een stokje voor, meldt de Israëlische krant Ha'aretz. De IBA is de televisiezender die het Songfestival zal uitzenden en bovendien de sponsor van Mazor. Mazor heeft dus geen keuze en zal zich bij de beslissing van de IBA neer moeten leggen.

John Galliano werd in 2011 veroordeeld voor antisemitische uitlatingen. In een dronken bui uitte hij zijn liefde voor Hitler. Galliano heeft zich sindsdien verschillende malen gedistantieerd van zijn uitspraken en zijn verontschuldigingen aangeboden. Hij verklaarde meermaals absoluut geen racist te zijn en weet zijn uitspraken aan een combinatie van alcohol en pillen.

De modewereld en ook de Anti-Defamation League (organisatie die strijd tegen het beledigen van Joden en andere vormen van onverdraagzaamheid) hebben Galliano ondertussen vergeven en vinden dat het blijven boycotten van de modeontwerper geen enkele zin heeft.

Toch zal Mazor het zonder Galliano moeten doen in Malmö waar in mei de 58e editie van het Eurovisiesongfestival zal plaatvinden. (MS)

Bekijk de Israëlische inzending

Moran Mazor liet eerder weten dat ze verschillende internationale en Israëlische modeontwerpers had benaderd met de vraag een jurk voor haar Eurovisie optreden te ontwerpen. En tot haar grote vreugde had John Galliano ja gezegd. Maar daar steekt de Israel Broadcasting Authority (IBA) nu een stokje voor, meldt de Israëlische krant Ha'aretz. De IBA is de televisiezender die het Songfestival zal uitzenden en bovendien de sponsor van Mazor. Mazor heeft dus geen keuze en zal zich bij de beslissing van de IBA neer moeten leggen. John Galliano werd in 2011 veroordeeld voor antisemitische uitlatingen. In een dronken bui uitte hij zijn liefde voor Hitler. Galliano heeft zich sindsdien verschillende malen gedistantieerd van zijn uitspraken en zijn verontschuldigingen aangeboden. Hij verklaarde meermaals absoluut geen racist te zijn en weet zijn uitspraken aan een combinatie van alcohol en pillen. De modewereld en ook de Anti-Defamation League (organisatie die strijd tegen het beledigen van Joden en andere vormen van onverdraagzaamheid) hebben Galliano ondertussen vergeven en vinden dat het blijven boycotten van de modeontwerper geen enkele zin heeft. Toch zal Mazor het zonder Galliano moeten doen in Malmö waar in mei de 58e editie van het Eurovisiesongfestival zal plaatvinden. (MS)Bekijk de Israëlische inzending