Kristel Peters is wetenschappelijk medewerker aan het KASK in Gent, waar ze onder meer een onderzoek voert naar 'cradle to cradle' geïnspireerde methodes als oplossing voor het ontwerpen en creëren van een duurzame 'high fashion' schoen. Omdat Peters al heel lang gefascineerd is door schoenen, wil ze natuurlijk dat haar duurzame project ook een fashionista kantje heeft.

Ze ontwierp de 'Alice', een multi-inzetbare pump waarbij de basis bestaat uit een 3D-geprinte hiel en zool. Maar Peters wil een stapje verder gaan en ook het materiaal waaruit de geprinte schoen bestaat nog meer verduurzamen. Ze werkt nu met een schimmel die bestaat uit wortels van paddenstoelen, iets wat in Amerika al gebruikt wordt om isomo te vervangen. (AB)

Kristel Peters is wetenschappelijk medewerker aan het KASK in Gent, waar ze onder meer een onderzoek voert naar 'cradle to cradle' geïnspireerde methodes als oplossing voor het ontwerpen en creëren van een duurzame 'high fashion' schoen. Omdat Peters al heel lang gefascineerd is door schoenen, wil ze natuurlijk dat haar duurzame project ook een fashionista kantje heeft. Ze ontwierp de 'Alice', een multi-inzetbare pump waarbij de basis bestaat uit een 3D-geprinte hiel en zool. Maar Peters wil een stapje verder gaan en ook het materiaal waaruit de geprinte schoen bestaat nog meer verduurzamen. Ze werkt nu met een schimmel die bestaat uit wortels van paddenstoelen, iets wat in Amerika al gebruikt wordt om isomo te vervangen. (AB)