De Franse modeontwerper is niet de enige die speelt met geslachtsrollen, ook in recente toonaangevende mannencollecties komen androgynie en transgenderlooks meer en meer aan bod.

Verder dan androgynie

In steeds meer mannencollecties kan er, zoals in het verleden, zelfs niet meer worden gesproken van androgynie, maar van pure vrouwelijkheid. Tijdens de Milanese Fashion Week eind januari werd bij Gucci meer dan ooit met geëxperimenteerd met genderrollen. Waar stoere machomannen gewoonlijk hoogtij vieren op de catwalk bij het Italiaanse modehuis, werden de langharige mannelijke modellen tijdens de presentatie van de recentste najaarscollectie in vrouwenkleren gestoken. Vooral hoge taille broeken met wijde pijpen, en topjes in stoffen van kant en zijde passeerden de revue.

Ook gerenommeerde Londense labels J.W. Anderson en Meadham Kirchoff toonden in het verleden opvallend al grote interesse in genderoverschrijdende mode. En deze zijn niet de enige grote vissen in het wereldje, Saint Laurent, Prada en Givenchy zijn slechts enkele namen in het eindeloze lijstje van ontwerpers die voor hun laatste mannencollectie tijdens de modeweken de vrouwelijke toer opgingen. Die laatst vernoemde had frappant veel opgepofte rokjes, chiffon blouses, hoge hakken, en roze prints.

Girlfriend dressing

Het fenomeen "boyfriend dressing" is niet nieuw, te grote mannelijke jeans, sweaters en jassen zijn de laatste jaren bezig aan een ware opmars op vrouwenlijven. Hoewel de trend nog steeds bezig is, is volgens trendwatchers nu het startschot gegeven voor "girlfriend dressing", althans in de exclusieve cirkel van luxueuze toonaangevende labels. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

(LD)

Wie alvast nieuwsgierig uitkijkt naar deze trend, kan alvast zijn hartje ophalen in de overzichtstentoonstelling "From the Sidewalk to the Catwalk", die loopt van 1 april tot 3 Augustus 2015 in Parijs.

De Franse modeontwerper is niet de enige die speelt met geslachtsrollen, ook in recente toonaangevende mannencollecties komen androgynie en transgenderlooks meer en meer aan bod.Verder dan androgynieIn steeds meer mannencollecties kan er, zoals in het verleden, zelfs niet meer worden gesproken van androgynie, maar van pure vrouwelijkheid. Tijdens de Milanese Fashion Week eind januari werd bij Gucci meer dan ooit met geëxperimenteerd met genderrollen. Waar stoere machomannen gewoonlijk hoogtij vieren op de catwalk bij het Italiaanse modehuis, werden de langharige mannelijke modellen tijdens de presentatie van de recentste najaarscollectie in vrouwenkleren gestoken. Vooral hoge taille broeken met wijde pijpen, en topjes in stoffen van kant en zijde passeerden de revue. Ook gerenommeerde Londense labels J.W. Anderson en Meadham Kirchoff toonden in het verleden opvallend al grote interesse in genderoverschrijdende mode. En deze zijn niet de enige grote vissen in het wereldje, Saint Laurent, Prada en Givenchy zijn slechts enkele namen in het eindeloze lijstje van ontwerpers die voor hun laatste mannencollectie tijdens de modeweken de vrouwelijke toer opgingen. Die laatst vernoemde had frappant veel opgepofte rokjes, chiffon blouses, hoge hakken, en roze prints. Girlfriend dressingHet fenomeen "boyfriend dressing" is niet nieuw, te grote mannelijke jeans, sweaters en jassen zijn de laatste jaren bezig aan een ware opmars op vrouwenlijven. Hoewel de trend nog steeds bezig is, is volgens trendwatchers nu het startschot gegeven voor "girlfriend dressing", althans in de exclusieve cirkel van luxueuze toonaangevende labels. Wordt ongetwijfeld vervolgd. (LD)