Het zou een primeur zijn voor het Franse modehuis. Tot nu toe stonden er enkel mannelijke ontwerpers aan het roer. Als de deal doorgaat, start Maria Grazia Chiuri vanaf juli. Haar eerste collectie wordt getoond in de herfst van dit jaar. Ze wordt de zevende hoofdontwerper van Dior. Financieel zou deze aanstelling een slimme zet zijn. De cijfers van Dior daalden het laatste anderhalf jaar aanzienlijk, terwijl die van Valentino in stijgende lijn gaan.

Pierpaolo Piccioli, haar partner bij Valentino, zal aan het hoofd blijven staan van het Italiaanse huis.

Het nieuws werd door anonieme bronnen gedeeld met WWD en Business of Fashion. Noch Dior, noch Valentino heeft gereageerd op het nieuws.

(LP)

Het zou een primeur zijn voor het Franse modehuis. Tot nu toe stonden er enkel mannelijke ontwerpers aan het roer. Als de deal doorgaat, start Maria Grazia Chiuri vanaf juli. Haar eerste collectie wordt getoond in de herfst van dit jaar. Ze wordt de zevende hoofdontwerper van Dior. Financieel zou deze aanstelling een slimme zet zijn. De cijfers van Dior daalden het laatste anderhalf jaar aanzienlijk, terwijl die van Valentino in stijgende lijn gaan. Pierpaolo Piccioli, haar partner bij Valentino, zal aan het hoofd blijven staan van het Italiaanse huis. Het nieuws werd door anonieme bronnen gedeeld met WWD en Business of Fashion. Noch Dior, noch Valentino heeft gereageerd op het nieuws. (LP)