Het nieuws dat het Japanse modehuis Yohji Yamamoto de boeken neerlegde, was afgelopen vrijdag nog maar enkele uren bekend of de modeontwerper en stichter belegde in Tokio een persconferentie om aan te kondigen dat hij een investeerder heeft gevonden: Integral Corp: een Japans investeringsvonds.

"Ik heb mijn bedrijf al dertig jaar en beschouw mezelf in de eerste plaats als een designer. Ik heb veel van de dagelijkse taken overgelaten aan anderen, maar ik denk dat dat net een van de redenen is waarom we nu in de problemen zitten", aldus Yamamoto tijdens de persconferentie. "Er werd mij verteld over de succesen. Maar vele minder goede dingen kwamen mij gewoon niet aan de oren". Volgens CEO Shohei Otsuka deden vooral het slechte economische klimaat en een te grote internationale ambitie het bedrijf de das om.

Integral zal een speciaal bedrijf oprichten om Yamamoto over te nemen, van zodra het de goedkeuring krijgt van de rechtbank in Tokio. Dat wordt dan Yohji Yamamoto Inc., waarin de ontwerper een minderheidsaandeel behoudt.

Ann Heylens.

Het nieuws dat het Japanse modehuis Yohji Yamamoto de boeken neerlegde, was afgelopen vrijdag nog maar enkele uren bekend of de modeontwerper en stichter belegde in Tokio een persconferentie om aan te kondigen dat hij een investeerder heeft gevonden: Integral Corp: een Japans investeringsvonds. "Ik heb mijn bedrijf al dertig jaar en beschouw mezelf in de eerste plaats als een designer. Ik heb veel van de dagelijkse taken overgelaten aan anderen, maar ik denk dat dat net een van de redenen is waarom we nu in de problemen zitten", aldus Yamamoto tijdens de persconferentie. "Er werd mij verteld over de succesen. Maar vele minder goede dingen kwamen mij gewoon niet aan de oren". Volgens CEO Shohei Otsuka deden vooral het slechte economische klimaat en een te grote internationale ambitie het bedrijf de das om. Integral zal een speciaal bedrijf oprichten om Yamamoto over te nemen, van zodra het de goedkeuring krijgt van de rechtbank in Tokio. Dat wordt dan Yohji Yamamoto Inc., waarin de ontwerper een minderheidsaandeel behoudt. Ann Heylens.