In beeld: de volledige collectie van Maison Martin Margiela voor H&M

In beeld: de volledige collectie van Maison Martin Margiela voor H&M

Wanneer "anderen" gestaag Maison Martin Margiela overnemen kijkt heel België hen op de vingers. Wanneer deze anderen zoveel jaar later een samenwerking met modeketen H&M aangaan en daarbij verschillende iconische stukken heruitbrengen is "vingerstaren" zacht uitgedrukt. Deze Belg in New York bekeek de collectie van dichtbij en gaf haar verdict: goedgekeurd!

De Zweedse modeketen H&M wist al furore te maken door samenwerkingen met grote namen in de modewereld, en ook deze keer konden ze een van de hoofdvogels afschieten. De Maison Martin Margiela-collectie voor H&M bevat iconische stukken die het modehuis doorheen de jaren heeft uitgebracht, collector's items die verschillende hiphopartiesten in hun lyrics al bejubelden.

Zo kan u binnenkort de befaamde duvet coat uit de wintercollectie van 1999, de circle shirt uit de zomerlijn van 2005 en de enlarged child's toy sweater uit 1994 aan uw garderobe toevoegen. Hoewel het merk uiteraard enkele compromissen heeft moeten sluiten valt dat aan de kwaliteit niet te merken. De afwerking is netjes, de materialen voelen duurzaam en zeg nu zelf, die grote etiketten schreeuwen om een kadertje. (KS)