Wie denkt dat Shweta Malhotra haar serie 'Drapes of India' heeft gecreëerd vanuit een passie voor het traditionele kledingstuk zit er flink naast: deze jonge grafisch kunstenares zag er zelf altijd tegenop om dit gewaad te dragen omdat het draperen zodanig veel tijd in beslag neemt. Vanuit die verveling begon ze op te zoeken hoe de sari op andere manieren gedragen kon worden, een traditie die verschilt van regio tot regio en feestdag tot feestdag.

Vanuit die research is haar Instagramreeks ontstaan, waarin ze 12 verschillende manieren om de sari te dragen laat zien, afkomstig van Kerala, Gujarat, Odisha, Goa en Andhra Pradesh.

Drapes of India #details

A video posted by Shweta Malhotra (@shwetamalhotra) on

De laatste tijd wordt de sari door heel wat Indische vrouwen weer in ere herstelt in de hoop dat het traditionele gewaad ook in verstedelijkte gebieden opnieuw aan populariteit wint. Zo werd vorig jaar de hashtag #100SareePact trending. Ook Malhotra hoopt uiteindelijk bij te dragen tot de herwaardering van de sari bij de jongere generaties. "Het feit dat een stuk textiel op zoveel verschillende manieren gedrapeerd kan worden en zoveel verschillende looks kan creëren geeft mensen toch al meer mogelijkheden om een stijl te vinden die ze mooi vinden", aldus Malhotra aan Mashable.

Wie denkt dat Shweta Malhotra haar serie 'Drapes of India' heeft gecreëerd vanuit een passie voor het traditionele kledingstuk zit er flink naast: deze jonge grafisch kunstenares zag er zelf altijd tegenop om dit gewaad te dragen omdat het draperen zodanig veel tijd in beslag neemt. Vanuit die verveling begon ze op te zoeken hoe de sari op andere manieren gedragen kon worden, een traditie die verschilt van regio tot regio en feestdag tot feestdag. Vanuit die research is haar Instagramreeks ontstaan, waarin ze 12 verschillende manieren om de sari te dragen laat zien, afkomstig van Kerala, Gujarat, Odisha, Goa en Andhra Pradesh. De laatste tijd wordt de sari door heel wat Indische vrouwen weer in ere herstelt in de hoop dat het traditionele gewaad ook in verstedelijkte gebieden opnieuw aan populariteit wint. Zo werd vorig jaar de hashtag #100SareePact trending. Ook Malhotra hoopt uiteindelijk bij te dragen tot de herwaardering van de sari bij de jongere generaties. "Het feit dat een stuk textiel op zoveel verschillende manieren gedrapeerd kan worden en zoveel verschillende looks kan creëren geeft mensen toch al meer mogelijkheden om een stijl te vinden die ze mooi vinden", aldus Malhotra aan Mashable.