Vivienne Westwood, de Britse Queen of Punk, ontwierp de kostuums voor het nieuwjaarsconcert van het Weense Staatsballet op 1 januari.

Vivienne Westwood ontwierp enkele nieuwe kostuums voor de dansers van het staatsballet, maar ze dook ook in haar eigen archieven en hergebruikte een deel van haar oude ontwerpen. Ballerina Kathrin Menzinger droeg tijdens de traditionele wals een speciale versie van een jurk uit de Gold-label collectie van Westwood.

Voor de meer uitgebreide opvoering van het balletgezelschap, gefilmd in het beroemde Liechtenstein Paleis in Wenen, werd een keuze gemaakt uit stukken uit verscheidene collecties van de roodharige ontwerpster.

De Britse ontwerpster koos voor haar kenmerkende tartanprints, maar leverde ook prachtige romantische baljurken met tule af. Wie het nieuwjaarsconcert gemist heeft, of de dansen en ontwerpen nog eens wil zien, kan onderstaande video's bekijken en wegdromen bij alle pracht en praal. (LP)

Vivienne Westwood, de Britse Queen of Punk, ontwierp de kostuums voor het nieuwjaarsconcert van het Weense Staatsballet op 1 januari. Vivienne Westwood ontwierp enkele nieuwe kostuums voor de dansers van het staatsballet, maar ze dook ook in haar eigen archieven en hergebruikte een deel van haar oude ontwerpen. Ballerina Kathrin Menzinger droeg tijdens de traditionele wals een speciale versie van een jurk uit de Gold-label collectie van Westwood. Voor de meer uitgebreide opvoering van het balletgezelschap, gefilmd in het beroemde Liechtenstein Paleis in Wenen, werd een keuze gemaakt uit stukken uit verscheidene collecties van de roodharige ontwerpster. De Britse ontwerpster koos voor haar kenmerkende tartanprints, maar leverde ook prachtige romantische baljurken met tule af. Wie het nieuwjaarsconcert gemist heeft, of de dansen en ontwerpen nog eens wil zien, kan onderstaande video's bekijken en wegdromen bij alle pracht en praal. (LP)