De familie bracht het nieuws zelf naar buiten via het Instagram-account van de fotograaf. 'Hij laat een immense leegte achter', klinkt het. Zijn dood komt redelijk onverwacht, aangezien Lindbergh de afgelopen weken nog Greta Thunberg, Jane Fonda en Jacinda Adern fotografeerde voor het gereputeerde septembernummer van de Britse Vogue.

Lindbergh stond vooral bekend om zijn tijdloze zwart-witfoto's, die steevast onbewerkt gepubliceerd werden. De iconische fotograaf was een hevige tegenstander van nabewerkingen met Photoshop. Hij liet zijn werkgevers zelfs een contract ondertekenen dat zijn beelden onaangeroerd zou verschijnen. Kleine imperfecties dragen volgens de fotograaf bij tot het tijdloze karakter van een foto.

De Duitse beeldkunstenaar wordt weleens de ontdekker van de supermodellen genoemd, omdat hij menig topmodel in primeur voor zijn lens had. Op zijn indrukwekkende lijstje met ontdekkingen prijkt onder meer Naomi Campbell, Cindy Crawford, Linda Evangelista en Christy Turlington. Toch heeft hij zijn carrière vooral te danken aan Anna Wintour, de hoofdredactrice van de Amerikaanse Vogue, die hem begin jaren 90 de opdracht gaf om het blad een nieuwe visuele identiteit aan te meten. De rest is geschiedenis.

Hieronder een overzicht van zijn indrukwekkende carrière. Ons laatste gesprek met de fotograaf lees je hier.

View this post on Instagram

Milla Jovovich, Paris, 1998 #LindberghStories #MillaJovovich

A post shared by Peter Lindbergh (@therealpeterlindbergh) on

De familie bracht het nieuws zelf naar buiten via het Instagram-account van de fotograaf. 'Hij laat een immense leegte achter', klinkt het. Zijn dood komt redelijk onverwacht, aangezien Lindbergh de afgelopen weken nog Greta Thunberg, Jane Fonda en Jacinda Adern fotografeerde voor het gereputeerde septembernummer van de Britse Vogue. Lindbergh stond vooral bekend om zijn tijdloze zwart-witfoto's, die steevast onbewerkt gepubliceerd werden. De iconische fotograaf was een hevige tegenstander van nabewerkingen met Photoshop. Hij liet zijn werkgevers zelfs een contract ondertekenen dat zijn beelden onaangeroerd zou verschijnen. Kleine imperfecties dragen volgens de fotograaf bij tot het tijdloze karakter van een foto. De Duitse beeldkunstenaar wordt weleens de ontdekker van de supermodellen genoemd, omdat hij menig topmodel in primeur voor zijn lens had. Op zijn indrukwekkende lijstje met ontdekkingen prijkt onder meer Naomi Campbell, Cindy Crawford, Linda Evangelista en Christy Turlington. Toch heeft hij zijn carrière vooral te danken aan Anna Wintour, de hoofdredactrice van de Amerikaanse Vogue, die hem begin jaren 90 de opdracht gaf om het blad een nieuwe visuele identiteit aan te meten. De rest is geschiedenis. Hieronder een overzicht van zijn indrukwekkende carrière. Ons laatste gesprek met de fotograaf lees je hier.