Filippa K draagt ecologie hoog in het vaandel en onderzoekt steeds nieuwe manieren om hun klanten ook bewust te maken van het feit dat ze minder grillig moeten consumeren. Na hun Lease-project in 2015 gaat het merk een stapje verder en geeft het klanten de kans om unieke catwalkstuks te huren.

Op 25 augustus showde Filippa K de zomerlijn voor 2016 tijdens de modeweek van Stockholm en selecteerde daaruit enkele stuks die daarna meteen geleased konden worden. Dit Lease The Look project loopt nog tot eind september op de gelijknamige website. In het assortiment zitten zowel stuks voor mannen als voor vrouwen.

Enig minpunt: omdat het catwalkstuks betreft zijn de maten beperkt (S voor vrouwen of M voor mannen) en kunnen de kledingstukken een tikje afwijken van wat er later in de winkels zal hangen. Toch is het een mooie stap richting een meer duurzame manier van consumeren.

Lease The Look is beschikbaar in Zweden, Denemarken, Finland, België, Duitsland en Nederland. De kostprijs van zo'n lease bedraagt 40 euro, inclusief transport en reiniging.

Filippa K draagt ecologie hoog in het vaandel en onderzoekt steeds nieuwe manieren om hun klanten ook bewust te maken van het feit dat ze minder grillig moeten consumeren. Na hun Lease-project in 2015 gaat het merk een stapje verder en geeft het klanten de kans om unieke catwalkstuks te huren. Op 25 augustus showde Filippa K de zomerlijn voor 2016 tijdens de modeweek van Stockholm en selecteerde daaruit enkele stuks die daarna meteen geleased konden worden. Dit Lease The Look project loopt nog tot eind september op de gelijknamige website. In het assortiment zitten zowel stuks voor mannen als voor vrouwen. Enig minpunt: omdat het catwalkstuks betreft zijn de maten beperkt (S voor vrouwen of M voor mannen) en kunnen de kledingstukken een tikje afwijken van wat er later in de winkels zal hangen. Toch is het een mooie stap richting een meer duurzame manier van consumeren. Lease The Look is beschikbaar in Zweden, Denemarken, Finland, België, Duitsland en Nederland. De kostprijs van zo'n lease bedraagt 40 euro, inclusief transport en reiniging.