Gesofisticeerde beha's tegen rimpels in het decolleté of bh's die zich aanpassen aan de lichaamstemperatuur. Het zijn maar enkele van de nieuwigheden die te zien zijn op het internationale lingeriesalon van 23 to 25 januari in Parijs.

"Technologie speelt een groeiende rol in de lingeriewereld", legt Sophie Morin, modeverantwoordelijke bij het salon uit aan het Franse persagentschap AFP. "We gebruiken steeds vaker lasers of ultrasonen om stukken aan mekaar te zetten zonder naden".

'Milkshake'
Maar er is meer. Het Franse merk Jours après Lunes introduceert een tricot slipje met melkproteïnen en aminozuren die de huidhydratatie moeten bevorderen. Het kreeg de toepasselijke naam 'Milkshake'. "Het is zo zacht als zijde", aldus Morin.

De anti-rimpelbeha is een vondst van het Nederlandse label La Decollette. Deze heeft geen cups maar houdt de borsten tijdens de nacht op zijn plaats. Op die manier wordt het decolleté strak gehouden en ontstaan minder snel verticale rimpels.

Uit Slovenië komt lingeriemerk Lisca dat een push up-bh ontwikkeld heeft waarvan de cups een 'reactieve mousse' bevatten die de lichaamsbewegingen volgt en opwarmt door contact met de huid. De technologie werd voor het eerst gebruikt door de NASA in 1960.

Vrouwen die het liever licht houden, kunnen kiezen voor de onzichtbare pluimgewicht-bh van het Braziliaanse LZ. Hij weegt amper 67 gram.

Het internationale lingeriesalon verzamelt vijfhonderd merken uit een honderdtal landen. Er worden twintigduizend bezoekers verwacht.

Ann Heylens.

Gesofisticeerde beha's tegen rimpels in het decolleté of bh's die zich aanpassen aan de lichaamstemperatuur. Het zijn maar enkele van de nieuwigheden die te zien zijn op het internationale lingeriesalon van 23 to 25 januari in Parijs. "Technologie speelt een groeiende rol in de lingeriewereld", legt Sophie Morin, modeverantwoordelijke bij het salon uit aan het Franse persagentschap AFP. "We gebruiken steeds vaker lasers of ultrasonen om stukken aan mekaar te zetten zonder naden". 'Milkshake' Maar er is meer. Het Franse merk Jours après Lunes introduceert een tricot slipje met melkproteïnen en aminozuren die de huidhydratatie moeten bevorderen. Het kreeg de toepasselijke naam 'Milkshake'. "Het is zo zacht als zijde", aldus Morin. De anti-rimpelbeha is een vondst van het Nederlandse label La Decollette. Deze heeft geen cups maar houdt de borsten tijdens de nacht op zijn plaats. Op die manier wordt het decolleté strak gehouden en ontstaan minder snel verticale rimpels. Uit Slovenië komt lingeriemerk Lisca dat een push up-bh ontwikkeld heeft waarvan de cups een 'reactieve mousse' bevatten die de lichaamsbewegingen volgt en opwarmt door contact met de huid. De technologie werd voor het eerst gebruikt door de NASA in 1960. Vrouwen die het liever licht houden, kunnen kiezen voor de onzichtbare pluimgewicht-bh van het Braziliaanse LZ. Hij weegt amper 67 gram. Het internationale lingeriesalon verzamelt vijfhonderd merken uit een honderdtal landen. Er worden twintigduizend bezoekers verwacht. Ann Heylens.