Honest by., het modemerk gelanceerd door de Belgische ontwerper Bruno Pieters, gaat samen met Heaven Tanudiredja accessoires ontwerpen. Dat schrijft WWD.

Bruno Pieters koos voor zijn zesde samenwerking voor de Indonesische ontwerper Heaven Tanudiredja, die zes handgemaakte accessoires voor de webwinkel van Honest by. ontwierp. Eerder werkte Honest by. al samen met ontwerpers zoals Calla Haynes en Nicolas Andreas Taralis.

Donkere inspiratie In een interview op de website van Honest By. verklaart Tanudiredja zijn inspiratie voor de collectie. "Mijn beginpunt was dezelfde als die van mijn huidige collectie: de schoonheid achter mentale stoornissen. Het klinkt wat donker maar ik ben geïnspireerd door die prachtige chaos", vertelt hij tegen Bruno Pieters. Tanudiredja studeerde af aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen en ook zijn atelier is gelegen in de Scheldestad. In 2007 lanceerde hij zijn eigen label.

(H)eerlijke mode

Honest by. staat bekend om de eerlijkheid en transparantie van zijn productieproces en om zijn ecologische inspanningen. Op de website vind je exact waar en hoe jouw kledingstuk is gemaakt en hoe groot de ecologische voetafdruk ervan is. In tegenstelling tot enkele modemerken die hun kleding laten maken in lageloonlanden, wordt de collectie van Honest by. gemaakt in Europa. "We leven in een wereld waar arbeiders uit alle hoeken van de wereld worden misbruikt en waar de natuur afziet voor de laatste mode. Honest By. van Bruno Pieters is cruciaal in de strijd tegen dit onrecht", verklaart it-girl Michelle Viola Harper, die model stond voor de campagne.

De accessoirelijn van Heaven Tanudiredja voor Honest By. bestaat uit juwelen met een laagje van 18 karaat goud tot avondtasjes versierd met vintage kristallen. De prijzen beginnen vanaf € 293.67. De collectie is te koop op de website van Honest By. (AV)

Honest by., het modemerk gelanceerd door de Belgische ontwerper Bruno Pieters, gaat samen met Heaven Tanudiredja accessoires ontwerpen. Dat schrijft WWD. Bruno Pieters koos voor zijn zesde samenwerking voor de Indonesische ontwerper Heaven Tanudiredja, die zes handgemaakte accessoires voor de webwinkel van Honest by. ontwierp. Eerder werkte Honest by. al samen met ontwerpers zoals Calla Haynes en Nicolas Andreas Taralis. Donkere inspiratie In een interview op de website van Honest By. verklaart Tanudiredja zijn inspiratie voor de collectie. "Mijn beginpunt was dezelfde als die van mijn huidige collectie: de schoonheid achter mentale stoornissen. Het klinkt wat donker maar ik ben geïnspireerd door die prachtige chaos", vertelt hij tegen Bruno Pieters. Tanudiredja studeerde af aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen en ook zijn atelier is gelegen in de Scheldestad. In 2007 lanceerde hij zijn eigen label. (H)eerlijke mode Honest by. staat bekend om de eerlijkheid en transparantie van zijn productieproces en om zijn ecologische inspanningen. Op de website vind je exact waar en hoe jouw kledingstuk is gemaakt en hoe groot de ecologische voetafdruk ervan is. In tegenstelling tot enkele modemerken die hun kleding laten maken in lageloonlanden, wordt de collectie van Honest by. gemaakt in Europa. "We leven in een wereld waar arbeiders uit alle hoeken van de wereld worden misbruikt en waar de natuur afziet voor de laatste mode. Honest By. van Bruno Pieters is cruciaal in de strijd tegen dit onrecht", verklaart it-girl Michelle Viola Harper, die model stond voor de campagne. De accessoirelijn van Heaven Tanudiredja voor Honest By. bestaat uit juwelen met een laagje van 18 karaat goud tot avondtasjes versierd met vintage kristallen. De prijzen beginnen vanaf € 293.67. De collectie is te koop op de website van Honest By. (AV)