Na de voorstelling van de herfstcollectie - live op een gigantisch scherm aan het Londense Piccadilly Circus - vierde het Engelse merk op 13 april de opening van zijn winkel in Peking. Een grote show werd ineengezet met lichtspel, 3D video's en - als kers op de taart - een ongeëvenaard modedefilé met hologrammen.

Door een knap staaltje techniek leek het alsof de modellen tegen elkaar opbotsten en als zeepbellen uit elkaar spatten om daarna - in vernieuwde silhouetten - hun weg voort te zetten. Deze esthetisch verbluffende voorstelling werd opgeluisterd door een live optreden van de groep Keane met het nummer 'Crystal Ball'.

"Oh crystal ball, save us all, tell me life is beautiful", zong frontman Tom Chaplin uit volle borst. En dat het leven mooi was, beseften alle aanwezigen maar al te goed. Gelukkig voor ons bestaan er nog andere - iets minder vooruitstrevende - technologieën waardoor ook wij kunnen meegenieten van Burberry's schouwspel zonder daarvoor naar China te moeten afreizen.

Ook Alexander McQueen gebruikte al eens een hologram van Kate Moss en in 2007 liet Diesel echte modellen lopen op een door hologrammen bewoonde catwalk.

Ca.L/V.F./E.L.

Na de voorstelling van de herfstcollectie - live op een gigantisch scherm aan het Londense Piccadilly Circus - vierde het Engelse merk op 13 april de opening van zijn winkel in Peking. Een grote show werd ineengezet met lichtspel, 3D video's en - als kers op de taart - een ongeëvenaard modedefilé met hologrammen. Door een knap staaltje techniek leek het alsof de modellen tegen elkaar opbotsten en als zeepbellen uit elkaar spatten om daarna - in vernieuwde silhouetten - hun weg voort te zetten. Deze esthetisch verbluffende voorstelling werd opgeluisterd door een live optreden van de groep Keane met het nummer 'Crystal Ball'. "Oh crystal ball, save us all, tell me life is beautiful", zong frontman Tom Chaplin uit volle borst. En dat het leven mooi was, beseften alle aanwezigen maar al te goed. Gelukkig voor ons bestaan er nog andere - iets minder vooruitstrevende - technologieën waardoor ook wij kunnen meegenieten van Burberry's schouwspel zonder daarvoor naar China te moeten afreizen. Ook Alexander McQueen gebruikte al eens een hologram van Kate Moss en in 2007 liet Diesel echte modellen lopen op een door hologrammen bewoonde catwalk. Ca.L/V.F./E.L.