De huidige vrouwencollectie van Olivier Strelli is de eerste die door Nathalie Valentiny is getekend. Vorig jaar werd bekend gemaakt dat stichter Nissim IsraÃ"l zijn Belgische modelabel Olivier Strelli zou doorverkopen aan de Franse groep Evercapital. Zijn styliste Valentiny zou hem opvolgen als ontwerper voor de dameslijn, terwijl huisontwerper Jacques Franco de herenlijn voor zijn rekening bleef nemen.

Valentiny mag zichzelf een waardige opvolger noemen, blijkt nu. Ze ging met respect door de archieven van het huis, maar koppelde er frisse uitdagingen aan vast en durfde buiten de lijntjes te kleuren. Het nieuwe Olivier Strelli belooft atypische kleuren- en stoffencombinaties voor vrouwen die niet bang zijn van een beetje risico.

Nissim IsraÃ"l zelf blijft nog betrokken bij de licentieproducten van Olivier Strelli, en liet zich recentelijk ook strikken voor een samenwerking met het Belgische pantymerk Cette. Hij tekende een kousen- en pantycollectie die alle kleuren van het spectrum bevat.

Elke Lahousse.

De huidige vrouwencollectie van Olivier Strelli is de eerste die door Nathalie Valentiny is getekend. Vorig jaar werd bekend gemaakt dat stichter Nissim IsraÃ"l zijn Belgische modelabel Olivier Strelli zou doorverkopen aan de Franse groep Evercapital. Zijn styliste Valentiny zou hem opvolgen als ontwerper voor de dameslijn, terwijl huisontwerper Jacques Franco de herenlijn voor zijn rekening bleef nemen. Valentiny mag zichzelf een waardige opvolger noemen, blijkt nu. Ze ging met respect door de archieven van het huis, maar koppelde er frisse uitdagingen aan vast en durfde buiten de lijntjes te kleuren. Het nieuwe Olivier Strelli belooft atypische kleuren- en stoffencombinaties voor vrouwen die niet bang zijn van een beetje risico. Nissim IsraÃ"l zelf blijft nog betrokken bij de licentieproducten van Olivier Strelli, en liet zich recentelijk ook strikken voor een samenwerking met het Belgische pantymerk Cette. Hij tekende een kousen- en pantycollectie die alle kleuren van het spectrum bevat. Elke Lahousse.