'De Designers' nam gisteren een onverwachte wending: popdiva en gastjurylid Natalia koos geen winnende jurk, wel een winnende designer. Dirk zal samen met haar een compleet nieuwe podiumoutfit ontwerpen. Presentatrice Evi Hanssen zat op de eerste rij.

Begreep u de beslissing van Natalia?
Evi Hanssen: Het was een zeer moeilijke opdracht: de designers hadden weinig informatie gekregen over Natalia's wensen en kregen slechts één dag de tijd om de outfit te maken. Dan is het begrijpelijk dat het niet helemaal is wat ze wil. En voor Natalia is het echt belangrijk dat ze zich goed voelt op het podium. Ik denk dat ze met Dirk een ontwerper gekozen heeft die bij haar stijl past.

Kiest u zelf de kledij waarin u presenteert?
De stilisten van vtm kennen ondertussen mijn stijl: vrouwelijk met een stoer kantje. Ik wil er zeker niet als een 'poppemieke' uitzien. Voor de start van de opnames hebben zij een vijftigtal outfits geselecteerd en die heb ik allemaal rustig thuis gepast. Daaruit kiezen we dan samen wat ik zal dragen, al kan dat op het laatste moment nog veranderen omdat het op televisie niet mooi blijkt te zijn.

Wat is het verschil tussen uw kledij op en naast het scherm?
Eigenlijk is er niet zo veel verschil, het zijn allemaal kleren waar ik me goed in voel. De kledij die ik draag wanneer ik de kandidaten een opdracht geef, zouden zo in mijn kleerkast kunnen hangen. De catwalkoutfits zijn dan weer een pak feestelijker. En het leven is jammer genoeg niet elke dag een feest. (lacht). Er zitten prachtige jurken tussen dit seizoen van onder meer Peter Pilotto en Tim Van Steenberghen. Als ik die mag aantrekken, voel ik me toch even een prinses.

Wie zijn uw favoriete ontwerpers? Ik ben een grote fan van de Belgische ontwerpers. Van alle Belgen eigenlijk. Als er een Belgische film in de zalen speelt, ga ik kijken. Als een Belgische band een plaat uitbrengt, zal ik de cd kopen. In een programma als De Designers vind ik het dan ook belangrijk om de Belgische mode te promoten. Dit seizoen ben ik helemaal gewonnen voor de prints van het duo Peter Pilotto.

AFVALLER VAN DE WEEK:
Tylaine Van de Broeck: "Terwijl ik aan mijn jurk bezig was, besefte ik al dat ik de verkeerde stoffen gekozen had. Mijn eliminatie was dus geen complete verrassing."

Ellen De Wolf.
De Designers, elke dinsdag om 20.40 uur op vtm.

'De Designers' nam gisteren een onverwachte wending: popdiva en gastjurylid Natalia koos geen winnende jurk, wel een winnende designer. Dirk zal samen met haar een compleet nieuwe podiumoutfit ontwerpen. Presentatrice Evi Hanssen zat op de eerste rij.Begreep u de beslissing van Natalia? Evi Hanssen: Het was een zeer moeilijke opdracht: de designers hadden weinig informatie gekregen over Natalia's wensen en kregen slechts één dag de tijd om de outfit te maken. Dan is het begrijpelijk dat het niet helemaal is wat ze wil. En voor Natalia is het echt belangrijk dat ze zich goed voelt op het podium. Ik denk dat ze met Dirk een ontwerper gekozen heeft die bij haar stijl past. Kiest u zelf de kledij waarin u presenteert? De stilisten van vtm kennen ondertussen mijn stijl: vrouwelijk met een stoer kantje. Ik wil er zeker niet als een 'poppemieke' uitzien. Voor de start van de opnames hebben zij een vijftigtal outfits geselecteerd en die heb ik allemaal rustig thuis gepast. Daaruit kiezen we dan samen wat ik zal dragen, al kan dat op het laatste moment nog veranderen omdat het op televisie niet mooi blijkt te zijn. Wat is het verschil tussen uw kledij op en naast het scherm? Eigenlijk is er niet zo veel verschil, het zijn allemaal kleren waar ik me goed in voel. De kledij die ik draag wanneer ik de kandidaten een opdracht geef, zouden zo in mijn kleerkast kunnen hangen. De catwalkoutfits zijn dan weer een pak feestelijker. En het leven is jammer genoeg niet elke dag een feest. (lacht). Er zitten prachtige jurken tussen dit seizoen van onder meer Peter Pilotto en Tim Van Steenberghen. Als ik die mag aantrekken, voel ik me toch even een prinses.Wie zijn uw favoriete ontwerpers? Ik ben een grote fan van de Belgische ontwerpers. Van alle Belgen eigenlijk. Als er een Belgische film in de zalen speelt, ga ik kijken. Als een Belgische band een plaat uitbrengt, zal ik de cd kopen. In een programma als De Designers vind ik het dan ook belangrijk om de Belgische mode te promoten. Dit seizoen ben ik helemaal gewonnen voor de prints van het duo Peter Pilotto. AFVALLER VAN DE WEEK: Tylaine Van de Broeck: "Terwijl ik aan mijn jurk bezig was, besefte ik al dat ik de verkeerde stoffen gekozen had. Mijn eliminatie was dus geen complete verrassing." Ellen De Wolf.De Designers, elke dinsdag om 20.40 uur op vtm.