Silvia Venturini Fendi is het brein achter de Baguette-bag van Fendi, dat onlangs zijn 15e verjaardag heeft gevierd. Ze vertelt nu hoe je een handtas tot it-bag verheft.

Hét geheim is volgens haar dat je niet moet kijken naar wat anderen doen, maar eerder naar wat er nog ontbreekt op de markt. De Fendi Baguette werd gelanceerd in 1997 waarop de tas werd gezien aan de arm van niemand minder dan Carrie Bradshaw in 'Sex and the Cirty' en Madonna.

"Sex and the City vroeg aan ons of we mee wouden helpen met de outfits van de actrices", zegt Silvia tegen de Britse Vogue. Het duurde niet lang voor de handtas werd uitgeroepen tot it-bag waarop de prijzen snel de hoogte ingingen. "Het is allemaal zo snel gegaan eens de tas gezien was in de serie en aan de arm van Madonna, zo'n succes kan je op voorhand niet voorspellen natuurlijk."

"Risico's nemen, niet teveel omkijken naar wat anderen doen en afwachten en zien wat er gebeurt", is volgens Sylvia het geheim achter het fenomeen it-bag. (RDM)

Silvia Venturini Fendi is het brein achter de Baguette-bag van Fendi, dat onlangs zijn 15e verjaardag heeft gevierd. Ze vertelt nu hoe je een handtas tot it-bag verheft. Hét geheim is volgens haar dat je niet moet kijken naar wat anderen doen, maar eerder naar wat er nog ontbreekt op de markt. De Fendi Baguette werd gelanceerd in 1997 waarop de tas werd gezien aan de arm van niemand minder dan Carrie Bradshaw in 'Sex and the Cirty' en Madonna. "Sex and the City vroeg aan ons of we mee wouden helpen met de outfits van de actrices", zegt Silvia tegen de Britse Vogue. Het duurde niet lang voor de handtas werd uitgeroepen tot it-bag waarop de prijzen snel de hoogte ingingen. "Het is allemaal zo snel gegaan eens de tas gezien was in de serie en aan de arm van Madonna, zo'n succes kan je op voorhand niet voorspellen natuurlijk." "Risico's nemen, niet teveel omkijken naar wat anderen doen en afwachten en zien wat er gebeurt", is volgens Sylvia het geheim achter het fenomeen it-bag. (RDM)