HEMA werd in mei bestraft wegens rode stiksels op de spijkerbroeken, die te veel op die van Levi's zouden lijken. 'Op 14 mei van dit jaar bepaalde de rechtbank van koophandel in Brussel dat stiksels op kinderspijkerbroeken van HEMA te veel lijken op die van Levi's. De Nederlandse keten betwist de vermeende gelijkenis', aldus de keten in een persbericht.

De Nederlandse keten meent verder dat klanten sowieso geen kleding van het Amerikaanse merk in zijn schappen verwachten, aangezien de keten enkel kleding van zijn eigen merk verkoopt. Tot slot protesteert HEMA tegen het hoge bedrag van de boete. De rechtbank rekende namelijk 20 euro per verkochte jeans in de Benelux, terwijl de broeken voor een maximale prijs van 8 euro over de toonbank gingen.

HEMA werd in mei bestraft wegens rode stiksels op de spijkerbroeken, die te veel op die van Levi's zouden lijken. 'Op 14 mei van dit jaar bepaalde de rechtbank van koophandel in Brussel dat stiksels op kinderspijkerbroeken van HEMA te veel lijken op die van Levi's. De Nederlandse keten betwist de vermeende gelijkenis', aldus de keten in een persbericht. De Nederlandse keten meent verder dat klanten sowieso geen kleding van het Amerikaanse merk in zijn schappen verwachten, aangezien de keten enkel kleding van zijn eigen merk verkoopt. Tot slot protesteert HEMA tegen het hoge bedrag van de boete. De rechtbank rekende namelijk 20 euro per verkochte jeans in de Benelux, terwijl de broeken voor een maximale prijs van 8 euro over de toonbank gingen.