Hedi Slimane wordt geboren in 1968 in Parijs, heeft een Italiaanse moeder (een begaafde naaister), een vader van Tunesische afkomst en een oma uit Brazilië. Hedi studeert kunstgeschiedenis, maar maakt al snel een zwaai naar de modewereld. Na zijn kleermakersopleiding werkt hij van 1992 tot 1995 voor Jean-Jacques Picart aan diverse modeprojecten.


Zijn ster begint te rijzen in 1997, wanneer hij artistiek directeur wordt van de mannenlijn Rive Gauche van Yves Saint Laurent. Zijn vlijmscherp gesneden pakken, zijn superslanke silhouetten en zijn exotische benadering van mannenkleren trekken de aandacht van de Hollywoodsterren. Als Brad Pitt in 2000 trouwt met Jennifer Aniston in een zwarte redingote van Slimane, kan het niet meer stuk.


Nadat Yves Saint Laurent in 1999 aan de Guccigroep wordt verkocht, stapt Hedi Slimane over naar Dior. Daar blaast hij de mannencollectie nieuw leven in, wat John Galliano net ervoor ook met de vrouwencollectie van het modehuis deed. In september 2001 krijgt hij de Amerikaanse award 'Man of the Year', een jaar later wordt hij 'International Designer of the Year'.


Nu is hij baas van zowat alles wat te maken heeft met Dior Monsieur. Van de kleding over de parfums, de horloges, de schoenen, tot en met de inrichting van de eigen prestigieuze Dior boutiques voor heren. Hedi heeft Dior Homme veranderd in the hottest label van Parijs, met het applaus van een melkweg van bewonderaars. Van Karl Lagerfeld en Tom Cruise, Nicole Kidman, David Bowie, Mick Jagger en Sarah Jessica Parker, Linda Evangelista, Kate Blanchett, de lijst van sterren die zijn creaties dragen, groeit. Slimane is een verlegen perfectionist die niet graag in de schijnwerpers staat. Hij zegt: "Hoe minder uitleg ik geef, hoe beter." (GT)

www.hedislimane.com

Hedi Slimane wordt geboren in 1968 in Parijs, heeft een Italiaanse moeder (een begaafde naaister), een vader van Tunesische afkomst en een oma uit Brazilië. Hedi studeert kunstgeschiedenis, maar maakt al snel een zwaai naar de modewereld. Na zijn kleermakersopleiding werkt hij van 1992 tot 1995 voor Jean-Jacques Picart aan diverse modeprojecten. Zijn ster begint te rijzen in 1997, wanneer hij artistiek directeur wordt van de mannenlijn Rive Gauche van Yves Saint Laurent. Zijn vlijmscherp gesneden pakken, zijn superslanke silhouetten en zijn exotische benadering van mannenkleren trekken de aandacht van de Hollywoodsterren. Als Brad Pitt in 2000 trouwt met Jennifer Aniston in een zwarte redingote van Slimane, kan het niet meer stuk. Nadat Yves Saint Laurent in 1999 aan de Guccigroep wordt verkocht, stapt Hedi Slimane over naar Dior. Daar blaast hij de mannencollectie nieuw leven in, wat John Galliano net ervoor ook met de vrouwencollectie van het modehuis deed. In september 2001 krijgt hij de Amerikaanse award 'Man of the Year', een jaar later wordt hij 'International Designer of the Year'. Nu is hij baas van zowat alles wat te maken heeft met Dior Monsieur. Van de kleding over de parfums, de horloges, de schoenen, tot en met de inrichting van de eigen prestigieuze Dior boutiques voor heren. Hedi heeft Dior Homme veranderd in the hottest label van Parijs, met het applaus van een melkweg van bewonderaars. Van Karl Lagerfeld en Tom Cruise, Nicole Kidman, David Bowie, Mick Jagger en Sarah Jessica Parker, Linda Evangelista, Kate Blanchett, de lijst van sterren die zijn creaties dragen, groeit. Slimane is een verlegen perfectionist die niet graag in de schijnwerpers staat. Hij zegt: "Hoe minder uitleg ik geef, hoe beter." (GT) www.hedislimane.com