Kate Upton, Irina Shayk en Tilda Lindstam poseren in het recentste nummer van Harper's Bazaar met kleine tijgers, baby ocelots en piepjonge gibbons. Op het eerste zicht ogen de foto's aandoenlijk tot uw geweten u eraan herinnert dat die dieren geen leuk handtasje zijn dat gewoon opgetild en meegenomen kan worden.

De dieren die geportreteerd worden in de shoot The Animal Nursery zijn jonge, vaak zelfs bedreigde dieren die zonder pardon bij hun moeder vandaan lijken gerukt. Ons hartzeer werd alvast gedeeld door de journalisten van Fashionista, die prompt op onderzoek uitgingen.

Ze belden The Zoological Wildlife Foundation dat de dieren voor de shoot "geleverd" heeft, maar de organisatie wilde niets kwijt over de shoot of hoe de dieren behandeld werden. Het bedrijf is wel volledig in orde met zijn papieren en is recent nog gecontroleerd door het USDA. Carine Roitfeld en haar team hebben de dieren dus "legaal" verkregen bij ZWF, maar toch blijft het knagen.

Een woordvoerder van PETA bevestigt dat alle dieren in Harper's Bazaar bedreigde diersoorten zijn en dat het gebruiken van deze beestjes in een fotoshoot wansmakelijk is. "Neem nu bijvoorbeeld de gibbon die je op de foto's ziet; dat diertje is nog veel te jong en zou ten alle tijden bij zijn moeder moeten zijn. Naast het emotionele trauma dat het diertje ongetwijfeld heeft opgelopen is het immuunsysteem van deze babygibbon nog niet voldoende ontwikkeld waardoor hij makkelijk ziek kan worden van de bacteriën die mensen bij zich dragen", aldus PETA in een persbericht.

Het ziet er dus naar uit dat dierenliefhebbers steeds meer op de kast gejaagd worden door mode-ontwerpers die weer overvloedig bont gebruiken en stylisten die het niet te nauw nemen met het emotionele en fysieke welzijn van hun 'props'. Krijgt ongetwijfeld een (al dan niet donzig) staartje. (KS)

Kate Upton, Irina Shayk en Tilda Lindstam poseren in het recentste nummer van Harper's Bazaar met kleine tijgers, baby ocelots en piepjonge gibbons. Op het eerste zicht ogen de foto's aandoenlijk tot uw geweten u eraan herinnert dat die dieren geen leuk handtasje zijn dat gewoon opgetild en meegenomen kan worden. De dieren die geportreteerd worden in de shoot The Animal Nursery zijn jonge, vaak zelfs bedreigde dieren die zonder pardon bij hun moeder vandaan lijken gerukt. Ons hartzeer werd alvast gedeeld door de journalisten van Fashionista, die prompt op onderzoek uitgingen. Ze belden The Zoological Wildlife Foundation dat de dieren voor de shoot "geleverd" heeft, maar de organisatie wilde niets kwijt over de shoot of hoe de dieren behandeld werden. Het bedrijf is wel volledig in orde met zijn papieren en is recent nog gecontroleerd door het USDA. Carine Roitfeld en haar team hebben de dieren dus "legaal" verkregen bij ZWF, maar toch blijft het knagen. Een woordvoerder van PETA bevestigt dat alle dieren in Harper's Bazaar bedreigde diersoorten zijn en dat het gebruiken van deze beestjes in een fotoshoot wansmakelijk is. "Neem nu bijvoorbeeld de gibbon die je op de foto's ziet; dat diertje is nog veel te jong en zou ten alle tijden bij zijn moeder moeten zijn. Naast het emotionele trauma dat het diertje ongetwijfeld heeft opgelopen is het immuunsysteem van deze babygibbon nog niet voldoende ontwikkeld waardoor hij makkelijk ziek kan worden van de bacteriën die mensen bij zich dragen", aldus PETA in een persbericht.Het ziet er dus naar uit dat dierenliefhebbers steeds meer op de kast gejaagd worden door mode-ontwerpers die weer overvloedig bont gebruiken en stylisten die het niet te nauw nemen met het emotionele en fysieke welzijn van hun 'props'. Krijgt ongetwijfeld een (al dan niet donzig) staartje. (KS)