Van 8 tot 19 mei kunnen muziek- en modeliefhebbers gratis de tentoonstelling 'Hard Rock Couture' in het Muziekinstrumentenmuseum in Brussel bezoeken. De expo toont de modecollecties van muzieksterren. De Belgische designer Nicky Vankets is ambassadeur.

'Hard Rock Couture' toont enkele van de meest verbazingwekkende, wilde en unieke kostuums uit de rockgeschiedenis. Onder meer het gouden korset van Madonna door Jean-Paul Gaultier en de rode leren jack van Michael Jackson zijn te bewonderen tijdens de tentoonstelling. Ook kostuums van hedendaagse sterren als Lady Gaga, The Killers en Shakira komen aan bod.

"We hebben twee jaar lang in onze verzameling van van meer dan 77.000 stuks gegraven", zegt curator Jeff Nolan. "De collectie toont een uniek deel van de muziekgeschiedenis en geeft muziek- en modefans de kans om het verhaal van dichtbij te ontdekken."

De opkomst van rock 'n' roll in de jaren 50 heeft niet alleen een revolutie in de muziek-, maar ook in de modewereld teweeggebracht. De outfits van rock- en popsterren hebben de modewereld sterk beïnvloed. "De collectie toont dat rocksterren echte trendsetters zijn", vindt ontwerper en ambassadeur Nicky Vankets. (Belga/RDM)

Van 8 tot 19 mei kunnen muziek- en modeliefhebbers gratis de tentoonstelling 'Hard Rock Couture' in het Muziekinstrumentenmuseum in Brussel bezoeken. De expo toont de modecollecties van muzieksterren. De Belgische designer Nicky Vankets is ambassadeur. 'Hard Rock Couture' toont enkele van de meest verbazingwekkende, wilde en unieke kostuums uit de rockgeschiedenis. Onder meer het gouden korset van Madonna door Jean-Paul Gaultier en de rode leren jack van Michael Jackson zijn te bewonderen tijdens de tentoonstelling. Ook kostuums van hedendaagse sterren als Lady Gaga, The Killers en Shakira komen aan bod. "We hebben twee jaar lang in onze verzameling van van meer dan 77.000 stuks gegraven", zegt curator Jeff Nolan. "De collectie toont een uniek deel van de muziekgeschiedenis en geeft muziek- en modefans de kans om het verhaal van dichtbij te ontdekken." De opkomst van rock 'n' roll in de jaren 50 heeft niet alleen een revolutie in de muziek-, maar ook in de modewereld teweeggebracht. De outfits van rock- en popsterren hebben de modewereld sterk beïnvloed. "De collectie toont dat rocksterren echte trendsetters zijn", vindt ontwerper en ambassadeur Nicky Vankets. (Belga/RDM)