The Empty Shop is een close the loop project op initiatief van Kringwinkel Antwerpen in samenwerking met FFI. Kledinggiften vullen vanaf 9 tot 18 december 2016 elke dag opnieuw de rekken van de shop in Antwerpen.

Iedere dag start The Empty Shop met naakte paspoppen en lege hangers. Gedurende de dag vullen mensen en merken die met merkkledij en shoppen voorbijgangers de stuks aan scherpe prijzen. Zo blazen de initiatiefnemers de kleding een tweede leven in. Tien dagen lang kan je bijdragen aan dit mooie initiatief. Onder meer Dries Van Noten, Anne Kurris, Essentiel, Café Costume, Wouters & Hendrix Jewelry, Christian Wynants en Eastpak hebben al toegezegd.

Close the loop

JasmienWijnants van het Flanders Fashion Institute legt uit waarom ze hun schouders onder dit project zetten: 'Van alle kledij die elk jaar wordt weggegooid, zou 95% hergebruikt of gerecycleerd kunnen worden. Met Close The Loop wil Flanders Fashion Institute ondernemers en consumenten stimuleren om af te stappen van een klassieke 'take-make-waste'-verhaal waarbij we kleding aan een enorm hoog tempo en in grote hoeveelheden produceren, kopen en weer weggooien. Initiatieven zoals The Empty Shop die ervoor zorgen dat kwalitatieve kleding niet op de afvalberg belandt, maar 'een tweede leven' krijgt, kunnen we dus alleen maar toejuichen!'

De opbrengsten van de verkoop gaan naar het goede doel: vluchtelingen een eerste betaalde werkervaring bieden in België. Simone Koops van Obelisk Werkbegeleiding legt uit: 'De eerste tewerkstelling van vluchtelingen in België gaat voor deze mensen veel verder dan een eerste werkervaring. Het gaat ook over zich nuttig voelen, de taal kunnen leren in de praktijk en mensen ontmoeten van hier.'

Vorig jaar was het concept een succes en de organisatie hoopt ook dit jaar op heel wat donaties en shoppers. Het doel voor dit jaar is om minstens 25.000 euro op te halen en daarmee zo'n 200 werkdagen ervaring voor vluchtelingen te kunnen teruggeven.

Praktisch

De winkel opent haar deuren op 9 december 2016 en sluit op 18 december 2016.

Elke dag kan je kwalitatieve merkkledij komen doneren én aankopen tussen 10 uur en 18 uur.

Adres:

Pulcinella

Bogaardeplein 1, 2000 Antwerpen

Website

(LP)

The Empty Shop is een close the loop project op initiatief van Kringwinkel Antwerpen in samenwerking met FFI. Kledinggiften vullen vanaf 9 tot 18 december 2016 elke dag opnieuw de rekken van de shop in Antwerpen. Iedere dag start The Empty Shop met naakte paspoppen en lege hangers. Gedurende de dag vullen mensen en merken die met merkkledij en shoppen voorbijgangers de stuks aan scherpe prijzen. Zo blazen de initiatiefnemers de kleding een tweede leven in. Tien dagen lang kan je bijdragen aan dit mooie initiatief. Onder meer Dries Van Noten, Anne Kurris, Essentiel, Café Costume, Wouters & Hendrix Jewelry, Christian Wynants en Eastpak hebben al toegezegd.Close the loop JasmienWijnants van het Flanders Fashion Institute legt uit waarom ze hun schouders onder dit project zetten: 'Van alle kledij die elk jaar wordt weggegooid, zou 95% hergebruikt of gerecycleerd kunnen worden. Met Close The Loop wil Flanders Fashion Institute ondernemers en consumenten stimuleren om af te stappen van een klassieke 'take-make-waste'-verhaal waarbij we kleding aan een enorm hoog tempo en in grote hoeveelheden produceren, kopen en weer weggooien. Initiatieven zoals The Empty Shop die ervoor zorgen dat kwalitatieve kleding niet op de afvalberg belandt, maar 'een tweede leven' krijgt, kunnen we dus alleen maar toejuichen!' De opbrengsten van de verkoop gaan naar het goede doel: vluchtelingen een eerste betaalde werkervaring bieden in België. Simone Koops van Obelisk Werkbegeleiding legt uit: 'De eerste tewerkstelling van vluchtelingen in België gaat voor deze mensen veel verder dan een eerste werkervaring. Het gaat ook over zich nuttig voelen, de taal kunnen leren in de praktijk en mensen ontmoeten van hier.' Vorig jaar was het concept een succes en de organisatie hoopt ook dit jaar op heel wat donaties en shoppers. Het doel voor dit jaar is om minstens 25.000 euro op te halen en daarmee zo'n 200 werkdagen ervaring voor vluchtelingen te kunnen teruggeven.Website(LP)