Op vrijdag 9 november vond de tiende editie van 'Second Hand Second Life' plaats in Tour & Taxis in Brussel. Belgische ontwerpers gingen aan de slag met oude materialen en creëerden unieke stukken op vlak van mode en design. Het topstuk van de avond werd een goudkleurige handtas van modehuis Delvaux, die voor 1350 euro geveild werd.
Voor het modedefilé op 'Second Hand Second Life' gingen verschillende Belgische modeontwerpers, waaronder Natan, Delvaux en Véronique Leroy, aan de slag met tweedehands kleding en oude stoffen uit het sorteercentrum van Spullenhulp. Het resultaat was verbluffend. De ontwerpers toverden de oude kleding om naar nieuwe en verfrissende ontwerpen. De 'mini-collecties' werden getoond op de catwalk van 'Second Hand Second Life'. Na afloop van het defilé werden de ontwerpen, net als de designobjecten, geveild voor het goede doel.

In totaal bracht het modedefilé van Spullenhulp 25.450 euro op. Het topstuk van de veiling, en dat zagen we meteen vanaf de moment de handtas op de catwalk verscheen, was een handtas van modehuis Delvaux, die voor 1350 euro onder de hamer ging.

Het evenement werd georganiseerd door Spullenhulp en met dit initiatief willen ze geld inzamelen voor een van hun sociale projecten. Dit jaar gaat de opbrengst van de veiling naar het onthaaltehuis voor jonge daklozen van Spullenhulp. De tiende editie bracht 25.450 euro op. (LVR)

Op vrijdag 9 november vond de tiende editie van 'Second Hand Second Life' plaats in Tour & Taxis in Brussel. Belgische ontwerpers gingen aan de slag met oude materialen en creëerden unieke stukken op vlak van mode en design. Het topstuk van de avond werd een goudkleurige handtas van modehuis Delvaux, die voor 1350 euro geveild werd. Voor het modedefilé op 'Second Hand Second Life' gingen verschillende Belgische modeontwerpers, waaronder Natan, Delvaux en Véronique Leroy, aan de slag met tweedehands kleding en oude stoffen uit het sorteercentrum van Spullenhulp. Het resultaat was verbluffend. De ontwerpers toverden de oude kleding om naar nieuwe en verfrissende ontwerpen. De 'mini-collecties' werden getoond op de catwalk van 'Second Hand Second Life'. Na afloop van het defilé werden de ontwerpen, net als de designobjecten, geveild voor het goede doel. In totaal bracht het modedefilé van Spullenhulp 25.450 euro op. Het topstuk van de veiling, en dat zagen we meteen vanaf de moment de handtas op de catwalk verscheen, was een handtas van modehuis Delvaux, die voor 1350 euro onder de hamer ging. Het evenement werd georganiseerd door Spullenhulp en met dit initiatief willen ze geld inzamelen voor een van hun sociale projecten. Dit jaar gaat de opbrengst van de veiling naar het onthaaltehuis voor jonge daklozen van Spullenhulp. De tiende editie bracht 25.450 euro op. (LVR)