Halloween vieren in stijl: 5 kostuums om indruk te maken

Halloween vieren in stijl: 5 kostuums om indruk te maken
Laat je voor Halloween inspireren door bekende sterren uit Hollywood. Zij doen vaak erg veel moeite om elegant voor de dag te komen, ook tijdens Halloween. Een voorbeeld is Kelly Osbourne (zie foto), maar ook Cindy Crawford en model Anja Rubik kiezen steevast voor een elegant verkleedkostuum. © Instagram

(LVR)

01. Hollywoodglamour © Instagram

Laat je voor Halloween inspireren door bekende sterren uit Hollywood. Zij doen vaak erg veel moeite om elegant voor de dag te komen, ook tijdens Halloween. Een voorbeeld is Kelly Osbourne (zie foto), maar ook Cindy Crawford en model Anja Rubik kiezen steevast voor een elegant verkleedkostuum.

02. Fifties-glamour © Instagram Poppy Delevingne

In de jaren vijftig waren vooral kattenoortjes, vleugels van een vleermuis en korte onesie's populair om je te verkleden tijdens Halloween. Ook de pompoen en een bezem waren geliefde attributen voor het huis mee te versieren. Wie zich vandaag laat inspireren door de jaren vijftig voor Halloween kan een diadeem met kattenoortjes opzetten of een (fake) bontjas om zich heen slaan. Dat heeft best ook wel iets creepy.

03. 'Dia de los Muertos'-masker en bloemen © Instagram

Op 1 en 2 november vieren ze in Mexico, op verschillende plaatsen in de Verenigde Staten en in de Filippijnen de 'dag des doods'. Het is een moment waarop ze stilstaan bij het heengaan van een geliefde. De traditie wil dat de vrouwen een doodshoofd tekenen op hun hoofd en hun haar versieren met bloemen. Op het eerste gezicht lijkt dit bijzonder luguber, maar uiteindelijk is het een heel kleurrijk feest.

04. Morticia Addams

De matriarch van de 'Addams Family', een bekende televisieserie, heeft een bleke huid, lange zwarte lokken en ze draagt een lange zwarte jurk. Ga je verkleed als Morticia Addams, dan ben je ongetwijfeld de stern van het verkleedfeestje.

05. Victoriaans bal © Etsy Lucie Loo

Jaag je vrienden de stuipen op het lijf door je te verkleden in een personage dat naar een Victoriaans bal gaat. Ze zullen niet weten wat ze zien. In het Victoriaanse Engeland kreeg Halloween steeds meer de vorm van hoe we het feest vandaag kennen.