Hoge hakken zorgen ervoor dat vrouwen aantrekkelijker worden bevonden. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek door de University of Portsmouth. Dat meldt Daily Mail.

Wetenschappers van de University of Portsmouth hebben met een nieuw onderzoek aangetoond dat vrouwen met hakken aantrekkelijker worden bevonden dan vrouwen die geen schoenen met hakken dragen. Het onderzoek van de universiteit, werd gepubliceerd in het vakblad 'Evolution and Human Behaviour', vroeg aan een aantal vrouwen om gedurende vier minuten over een catwalk te lopen.

Een deel van de vrouwen droeg pumps met hakken, de andere dames droegen platte schoenen. Alles werd op film vastgelegd. Deze beelden werden voorgelegd aan een jury, die bestond uit zowel mannen als vrouwen, en zij gaven vervolgens punten op aantrekkelijkheid- en vrouwelijkheid. De hoofden van de dames kregen ze niet te zien, alleen de heupen, benen en uiteraard voeten waren in beeld.

Hakken zijn elegant

Vrouwen met hakken werden als aantrekkelijker en eleganter gezien dan de vrouwen die platte schoenen droegen. "Hoe vrouwen op hakken bewegen speelt een belangrijke rol in het aantrekkingsproces tussen mannen en vrouwen en in de uiteindelijke partnerkeuze", aldus de wetenschappers. (LVR)

Hoge hakken zorgen ervoor dat vrouwen aantrekkelijker worden bevonden. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek door de University of Portsmouth. Dat meldt Daily Mail. Wetenschappers van de University of Portsmouth hebben met een nieuw onderzoek aangetoond dat vrouwen met hakken aantrekkelijker worden bevonden dan vrouwen die geen schoenen met hakken dragen. Het onderzoek van de universiteit, werd gepubliceerd in het vakblad 'Evolution and Human Behaviour', vroeg aan een aantal vrouwen om gedurende vier minuten over een catwalk te lopen. Een deel van de vrouwen droeg pumps met hakken, de andere dames droegen platte schoenen. Alles werd op film vastgelegd. Deze beelden werden voorgelegd aan een jury, die bestond uit zowel mannen als vrouwen, en zij gaven vervolgens punten op aantrekkelijkheid- en vrouwelijkheid. De hoofden van de dames kregen ze niet te zien, alleen de heupen, benen en uiteraard voeten waren in beeld. Hakken zijn elegant Vrouwen met hakken werden als aantrekkelijker en eleganter gezien dan de vrouwen die platte schoenen droegen. "Hoe vrouwen op hakken bewegen speelt een belangrijke rol in het aantrekkingsproces tussen mannen en vrouwen en in de uiteindelijke partnerkeuze", aldus de wetenschappers. (LVR)