Weliswaar wonend en werkend in Antwerpen, en toch al een leven als wereldreiziger achter de rug. Haider Ackermann (°1971) werd in Colombia geboren en geadopteerd door Franse ouders. Met een zakenman als vader, bracht hij zijn jeugd door in achtereenvolgens Ethiopië, Tsjaad, Frankrijk, Algerije en Nederland, om nadien neer te strijken in Antwerpen. In 1994 werd hij toegelaten aan de Antwerpse modeschool, maar na drie studiejaren verliet hij de academie. In 1998 ging hij aan de slag als assistent bij Wim Neels.

Ackermann had evenwel een droom, en eenmaal zijn spaarvarken vol genoeg was, liet hij die ook in vervulling gaan. Want in oktober 2002 presenteerde hij in Parijs een eigen vrouwencollectie die _ dromen komen soms helemaal uit _ insloeg als de spreekwoordelijke bom. Subtiele en toch gedecideerde kleren, met afgestreken lepels handwerk en vormenstudie, gedragen door en bedoeld voor vrouwen die mysterie boven exuberantie verkiezen. Samen met de internationale inkopers en journalisten was ook het Italiaanse ledermerk Ruffo Research meteen vragende partij. Bijgevolg mocht Ackermann, in navolging van onder meer Raf Simons, Veronique Branquinho en A.F. Vandevorst, twee seizoenen lang hun collectie (voor mannen en vrouwen) tekenen, ondertussen zijn eigen lijn met stijgend succes uitbouwend. (PDP)

www.haiderackermann.be

Weliswaar wonend en werkend in Antwerpen, en toch al een leven als wereldreiziger achter de rug. Haider Ackermann (°1971) werd in Colombia geboren en geadopteerd door Franse ouders. Met een zakenman als vader, bracht hij zijn jeugd door in achtereenvolgens Ethiopië, Tsjaad, Frankrijk, Algerije en Nederland, om nadien neer te strijken in Antwerpen. In 1994 werd hij toegelaten aan de Antwerpse modeschool, maar na drie studiejaren verliet hij de academie. In 1998 ging hij aan de slag als assistent bij Wim Neels. Ackermann had evenwel een droom, en eenmaal zijn spaarvarken vol genoeg was, liet hij die ook in vervulling gaan. Want in oktober 2002 presenteerde hij in Parijs een eigen vrouwencollectie die _ dromen komen soms helemaal uit _ insloeg als de spreekwoordelijke bom. Subtiele en toch gedecideerde kleren, met afgestreken lepels handwerk en vormenstudie, gedragen door en bedoeld voor vrouwen die mysterie boven exuberantie verkiezen. Samen met de internationale inkopers en journalisten was ook het Italiaanse ledermerk Ruffo Research meteen vragende partij. Bijgevolg mocht Ackermann, in navolging van onder meer Raf Simons, Veronique Branquinho en A.F. Vandevorst, twee seizoenen lang hun collectie (voor mannen en vrouwen) tekenen, ondertussen zijn eigen lijn met stijgend succes uitbouwend. (PDP) www.haiderackermann.be