Haider Ackermann, succesproduct van de Antwerpse modeacademie, zou zijn tekenpen momenteel inzetten voor mannenkleding, dat bevestigt ook bvba32. De ontwerper vergaarde naam en faam met zijn vrouwencollecties en mocht eerder al sterren als Tilda Swinton en Victoria Beckham in zijn creaties hullen.

Hoewel Ackermann zijn talent uitsluitend gebruikte om de garderobe van de vrouw op te leuken waagde hij zich in 2010 toch al aan een mannencollectie toen hij carte blanche kreeg van de Fondazione Pitti Discovery, een afdeling van de organisatie die 's werelds belangrijkste beurs voor mannenmode opereert. Haider ontwikkelde toen een sterke mannenlijn die zijn vrouwencollectie moest versterken; de ontwerper wilde de man aan de arm van de Haider-vrouw tonen.

De collectie werd verkocht bij Barney's en in andere succesvolle boetieks, maar Ackermann besloot toch het mannenhoofdstuk af te sluiten. Tot nu dan, want de ontwerper is ondertussen volop in de weer om opnieuw een mannencollectie uit te tekenen.

"Het is een logische volgende stap", aldus Knack Weekend moderedactrice Ellen De Wolf. "Bovendien leent zijn kleding zich daar perfect toe, zeker als je zijn wintercollecties bekijkt. Dat ruige en stoere kantje aan Haiders ontwerpen is goed vertaalbaar naar een mannenlijn."

De mannencollectie van Haider zou naar alle waarschijnlijkheid tijdens de Parijse mannenmodeweek in juni gepresenteerd worden, al werd dit nog niet bevestigd door bvba32. (KS)

Haider Ackermann, succesproduct van de Antwerpse modeacademie, zou zijn tekenpen momenteel inzetten voor mannenkleding, dat bevestigt ook bvba32. De ontwerper vergaarde naam en faam met zijn vrouwencollecties en mocht eerder al sterren als Tilda Swinton en Victoria Beckham in zijn creaties hullen. Hoewel Ackermann zijn talent uitsluitend gebruikte om de garderobe van de vrouw op te leuken waagde hij zich in 2010 toch al aan een mannencollectie toen hij carte blanche kreeg van de Fondazione Pitti Discovery, een afdeling van de organisatie die 's werelds belangrijkste beurs voor mannenmode opereert. Haider ontwikkelde toen een sterke mannenlijn die zijn vrouwencollectie moest versterken; de ontwerper wilde de man aan de arm van de Haider-vrouw tonen. De collectie werd verkocht bij Barney's en in andere succesvolle boetieks, maar Ackermann besloot toch het mannenhoofdstuk af te sluiten. Tot nu dan, want de ontwerper is ondertussen volop in de weer om opnieuw een mannencollectie uit te tekenen. "Het is een logische volgende stap", aldus Knack Weekend moderedactrice Ellen De Wolf. "Bovendien leent zijn kleding zich daar perfect toe, zeker als je zijn wintercollecties bekijkt. Dat ruige en stoere kantje aan Haiders ontwerpen is goed vertaalbaar naar een mannenlijn." De mannencollectie van Haider zou naar alle waarschijnlijkheid tijdens de Parijse mannenmodeweek in juni gepresenteerd worden, al werd dit nog niet bevestigd door bvba32. (KS)