De Zweedse modeketen zet de productie met angora onmiddellijk stop na rapporteringen van dierenrechtenorganisaties over mishandelde konijnen in Chinese angorawolfabrieken. Tot het modemerk achterhaald heeft of hun strikte productiebeleid wordt nageleefd door hun leveranciers van angorawol, zullen ze geen enkel product met de wol meer vervaardigen. 'H&M accepteert niet dat de dieren mishandeld worden. We accepteren enkel angorawol van bedrijven die hun konijnen goed behandelen,' zei het label in een officieel statement.

De wrede techniek waarbij konijnen worden kaalgeplukt, is niet in overeenstemming met het productiebeleid van het merk. H&M zal dan ook onderzoek uitvoeren om na te gaan hoe hun leveranciers hun dieren behandelen.

Volgens PETA is maar liefst 90 procent van de angorawol afkomstig uit China. De dierenrechtenorganisatie verspreidde beelden van mishandelde konijnen die het uitschreeuwen van de pijn terwijl hun vacht ruw wordt uitgetrokken.

Bezorgde klanten van H&M die een product met angorawol hebben aangeschaft, mogen het kledingstuk inleveren in een winkel en krijgen hun geld terug. (LP)

Volgende beelden zijn niet voor gevoelige kijkers:

De Zweedse modeketen zet de productie met angora onmiddellijk stop na rapporteringen van dierenrechtenorganisaties over mishandelde konijnen in Chinese angorawolfabrieken. Tot het modemerk achterhaald heeft of hun strikte productiebeleid wordt nageleefd door hun leveranciers van angorawol, zullen ze geen enkel product met de wol meer vervaardigen. 'H&M accepteert niet dat de dieren mishandeld worden. We accepteren enkel angorawol van bedrijven die hun konijnen goed behandelen,' zei het label in een officieel statement. De wrede techniek waarbij konijnen worden kaalgeplukt, is niet in overeenstemming met het productiebeleid van het merk. H&M zal dan ook onderzoek uitvoeren om na te gaan hoe hun leveranciers hun dieren behandelen. Volgens PETA is maar liefst 90 procent van de angorawol afkomstig uit China. De dierenrechtenorganisatie verspreidde beelden van mishandelde konijnen die het uitschreeuwen van de pijn terwijl hun vacht ruw wordt uitgetrokken. Bezorgde klanten van H&M die een product met angorawol hebben aangeschaft, mogen het kledingstuk inleveren in een winkel en krijgen hun geld terug. (LP) Volgende beelden zijn niet voor gevoelige kijkers: