De Zweedse modeketen H&M was in 2011 de grootste afnemer van biologisch katoen. Dat blijkt uit een onderzoek van Textile Exchange.

H&M was in 2011, voor het tweede achtereenvolgende jaar, de grootste afnemer van biokatoen. Dit groeiende gebruik van biologisch materiaal maakt deel uit van de ambitieuze doelstelling van de keten om vanaf 2012 enkel nog met duurzaam geproduceerd katoen te werken.

De keten gebruikt sinds 2005 gecertificeerd biologisch katoen en sinds 2007 kiest het modelabel voor 100 % biologisch katoen. Het bedrijf wil enkel nog groeien in gebruik van duurzaam materiaal en onderzoekt nog andere mogelijkheden. Daarnaast is H&M ook lid van het Better Cotton Initative, een organisatie die boeren ondersteunt die gespecialiseerd zijn in duurzame katoenteelt. (LVR)

De Zweedse modeketen H&M was in 2011 de grootste afnemer van biologisch katoen. Dat blijkt uit een onderzoek van Textile Exchange. H&M was in 2011, voor het tweede achtereenvolgende jaar, de grootste afnemer van biokatoen. Dit groeiende gebruik van biologisch materiaal maakt deel uit van de ambitieuze doelstelling van de keten om vanaf 2012 enkel nog met duurzaam geproduceerd katoen te werken. De keten gebruikt sinds 2005 gecertificeerd biologisch katoen en sinds 2007 kiest het modelabel voor 100 % biologisch katoen. Het bedrijf wil enkel nog groeien in gebruik van duurzaam materiaal en onderzoekt nog andere mogelijkheden. Daarnaast is H&M ook lid van het Better Cotton Initative, een organisatie die boeren ondersteunt die gespecialiseerd zijn in duurzame katoenteelt. (LVR)