Het nieuws staat in schril contrast met de berichten over de lancering van de Maison Martin Margiela collectie die de laatste weken circuleerden. Het Zweedse programma Kalla Fakta beschuldigt H&M ervan zijn Cambodjaanse werknemers te weinig te betalen. Dat meldt WWD.

Het minimum loon van de werknemers is momenteel 61 dollar per maand, wat 25 procent minder is dan wat als officiële minimum wordt beschouwd. H&M heeft snel gereageerd op de beschuldigingen. "We zijn constant bezig om de lonen van de werknemers op te krikken in de landen waar onze kledij gemaakt wordt. We willen een permanente verandering doorvoeren en onderhandelen met de werknemers en fabrikanten ter plaatse", aldus H&M.

De Clean Clothes campagne vindt echter dat H&M nog niet genoeg actie onderneemt om de nodige doelstellingen te bereiken. Volgens hen hebben vakbonden in Cambodja al meermaals gevraagd om het loon op te krikken naar 131 dollar per maand, maar zonder reactie van H&M. "We zijn benieuwd om te horen wat hun volgende concrete stappen zijn", aldus de Nederlandse campagneleider van Clean Clothes. (RDM)

Het nieuws staat in schril contrast met de berichten over de lancering van de Maison Martin Margiela collectie die de laatste weken circuleerden. Het Zweedse programma Kalla Fakta beschuldigt H&M ervan zijn Cambodjaanse werknemers te weinig te betalen. Dat meldt WWD. Het minimum loon van de werknemers is momenteel 61 dollar per maand, wat 25 procent minder is dan wat als officiële minimum wordt beschouwd. H&M heeft snel gereageerd op de beschuldigingen. "We zijn constant bezig om de lonen van de werknemers op te krikken in de landen waar onze kledij gemaakt wordt. We willen een permanente verandering doorvoeren en onderhandelen met de werknemers en fabrikanten ter plaatse", aldus H&M. De Clean Clothes campagne vindt echter dat H&M nog niet genoeg actie onderneemt om de nodige doelstellingen te bereiken. Volgens hen hebben vakbonden in Cambodja al meermaals gevraagd om het loon op te krikken naar 131 dollar per maand, maar zonder reactie van H&M. "We zijn benieuwd om te horen wat hun volgende concrete stappen zijn", aldus de Nederlandse campagneleider van Clean Clothes. (RDM)