Volgens Kidscape verkoopt Gwyneth's webwinkel 'Goop' een bikini die te sexy is voor meisjes vanaf vier jaar. Dat schrijft The Daily Mail.

Het zit actrice Gwyneth Paltrow de laatste tijd niet mee. Ze werd niet alleen verkozen tot meest gehate Hollywoodster door Star Magazine, ook haar kookboek werd slecht onthaald door critici wegens te dure recepten. Vorige maand werd ze er bovendien van beschuldigd haar kinderen uit te hongeren door het glutenvrij dieet dat ze moeten volgen. Deze keer is het echter haar webwinkel 'Goop' die de bal mis slaat - althans volgens Kidscape, een vereniging die strijdt tegen kindermisbruik.

Net zoals mama

Kidscape vindt dat de bikini te sexy is en zou aanzetten tot de seksualisering van kinderen. De webshop van Paltrow beschrijft de bikini met ruches als 'leuk voor meisjes die snel willen opgroeien' en schrijft er ook bij dat de bikini perfect is voor meisjes die op hun moeder willen lijken. Gwyneth werkte voor de gelegenheid samen met badpakkenontwerpster Melissa Odabash wiens ontwerpen door Vogue worden omschreven als de 'Ferrari's onder zwemkledij'.

De zwemkleding van Odabash voor kinderen bestaat uit een donkerblauwe bikini met ruches, een wit met rood rompertje en een wijde blouse met V-hals. De bijhorende foto's tonen een blond meisje dat rustig een kinderboek leest in de schaduw zonder dat ze een uitdagende pose aanneemt. Toch nemen sommigen hier aanstoot aan.

Kristan Dooley van het Women's Forum Australia legt uit dat het heel natuurlijk is dat kleine meisjes op hun moeder willen lijken maar dat er toch een gevaar achter schuilt. "Kleine meisjes hebben er geen idee van wat 'sexy' juist betekent en ze beseffen niet wat de gevolgen zijn als ze zich op die manier kleden. Het is belangrijk dat moeders inzien dat ze hun dochters moeten beschermen en beter kleden naar hun leeftijd. Sexy vrouwenkledij dat is verkleind naar kindermaatjes is niet geschikt voor jonge meisjes", zegt ze tegen The Mirror.

Absurd

Gwyneth's woordvoerder laat weten dat hij de hele heisa absurd vindt en benadrukt dat bikini's al jaren worden gedragen door kleine meisjes. Gwyneth is niet de enige die kritiek krijgt voor de verkoop van te sexy kinderkleding. Ook Elizabeth Hurley verkocht op haar website tijgerbikini's voor kleine meisjes met als bijschrift "Mini Cha Cha Bikini", de meisjes poseerden voor die campagne met de handen op hun heupen. Kledinggigant Primark haalde dan weer zijn gewatteerde bikinitops voor kinderen uit de rekken in 2010 en in 2011 werd de 'Oh Lola' parfumcampagne van Marc Jacobs met Dakota Fanning verboden wegens te uitdagend. (AV)

Volgens Kidscape verkoopt Gwyneth's webwinkel 'Goop' een bikini die te sexy is voor meisjes vanaf vier jaar. Dat schrijft The Daily Mail. Het zit actrice Gwyneth Paltrow de laatste tijd niet mee. Ze werd niet alleen verkozen tot meest gehate Hollywoodster door Star Magazine, ook haar kookboek werd slecht onthaald door critici wegens te dure recepten. Vorige maand werd ze er bovendien van beschuldigd haar kinderen uit te hongeren door het glutenvrij dieet dat ze moeten volgen. Deze keer is het echter haar webwinkel 'Goop' die de bal mis slaat - althans volgens Kidscape, een vereniging die strijdt tegen kindermisbruik. Net zoals mama Kidscape vindt dat de bikini te sexy is en zou aanzetten tot de seksualisering van kinderen. De webshop van Paltrow beschrijft de bikini met ruches als 'leuk voor meisjes die snel willen opgroeien' en schrijft er ook bij dat de bikini perfect is voor meisjes die op hun moeder willen lijken. Gwyneth werkte voor de gelegenheid samen met badpakkenontwerpster Melissa Odabash wiens ontwerpen door Vogue worden omschreven als de 'Ferrari's onder zwemkledij'. De zwemkleding van Odabash voor kinderen bestaat uit een donkerblauwe bikini met ruches, een wit met rood rompertje en een wijde blouse met V-hals. De bijhorende foto's tonen een blond meisje dat rustig een kinderboek leest in de schaduw zonder dat ze een uitdagende pose aanneemt. Toch nemen sommigen hier aanstoot aan. Kristan Dooley van het Women's Forum Australia legt uit dat het heel natuurlijk is dat kleine meisjes op hun moeder willen lijken maar dat er toch een gevaar achter schuilt. "Kleine meisjes hebben er geen idee van wat 'sexy' juist betekent en ze beseffen niet wat de gevolgen zijn als ze zich op die manier kleden. Het is belangrijk dat moeders inzien dat ze hun dochters moeten beschermen en beter kleden naar hun leeftijd. Sexy vrouwenkledij dat is verkleind naar kindermaatjes is niet geschikt voor jonge meisjes", zegt ze tegen The Mirror. Absurd Gwyneth's woordvoerder laat weten dat hij de hele heisa absurd vindt en benadrukt dat bikini's al jaren worden gedragen door kleine meisjes. Gwyneth is niet de enige die kritiek krijgt voor de verkoop van te sexy kinderkleding. Ook Elizabeth Hurley verkocht op haar website tijgerbikini's voor kleine meisjes met als bijschrift "Mini Cha Cha Bikini", de meisjes poseerden voor die campagne met de handen op hun heupen. Kledinggigant Primark haalde dan weer zijn gewatteerde bikinitops voor kinderen uit de rekken in 2010 en in 2011 werd de 'Oh Lola' parfumcampagne van Marc Jacobs met Dakota Fanning verboden wegens te uitdagend. (AV)