Gulden Vliesgalerij heropent de deuren

Na bijna twee jaar van renovatie opent de Gulden Vliesgalerij in de Brusselse bovenstad opnieuw de deuren.

Na een renovatie van bijna twee jaar opent de Gulden Vliesgalerij in de Brusselse bovenstad opnieuw de deuren. Blikvanger is de nieuwe Fnac. Een heel weekend lang wordt er gefeest, onder andere met fikse kortingen.

De galerij werd in de jaren ’60 gebouwd door aannemer Fernand Gillion. Het was een luxueus winkelcentrum dat paste bij de allure van de Louisawijk. Maar handelaars trokken er beetje bij beetje weg en stilaan werd de eens chique galerij een verlaten labyrinth, op uitzondering van de UGC-filmzalen en enkele merken na. De familie Gillion, die nog altijd eigenaar is van de galerij, besloot uiteindelijk in 2007 om ze gronding onder handen te nemen, samen met ING Real Estate Development. De Gulden Vliesgalerij werd volledig opgefrist en architecturaal herdacht: er valt meer daglicht binnen en het design is strakker. De heropening van dit embleem van Elsene moet dan ook een nieuw elan geven aan het commerciële hart van de bovenstad.

Voortaan bevinden zich een veertigtal handelszaken in de Gulden Vliesgalerij. Nieuwkomers zijn Maxi Toys, AS Adventure, het Spaanse kledingmerk Desigual en natuurlijk de blikvanger Fnac, de tweede in Brussel. De UGC-filmzalen en het Théâtre Toiso d’Or blijven op hun vaste stek.

Het hele weekend lang – van vrijdag 7 tot zondag 9 mei -stellen de handelaars hun nieuwe winkel voor en geven ze korting. Fnac haalt als peter schrijver Eric Emmanuel Schmitt erbij en pakt uit met een fototentoonstelling rond zanger Arno: ‘Life tot the beat’.

Ann Heylens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content