35 jaar geleden openden de broers Paul en Maurice Marciano hun allereerste winkel, nu zijn ze klaar voor de toekomst. Guess wil naar eigen zeggen werk maken van milieuvriendelijke mode en je moet nu eenmaal ergens beginnen. Met de #GuessEco denimcollectie, die in de lente wordt gelanceerd, wil het zijn ecologische voetafdruk aanzienlijk verkleinen.

Het vervaardigen van denim is doorgaans een erg intensieve, vervuilende bezigheid. Het verven en behandelen van de stoffen heeft een impact op de gezondheid van de arbeiders en van ons als consument. Guess wil door middel van efficiëntere productieprocessen, chemicaliën met een kleinere impact en het gebruik van een hoger percentage aan organisch katoen hun invloed op het milieu beperken. Ook de materialen voor de binnenvoering bestaan bijvoorbeeld uit 30% gerecycleerd polyester.

De #GuessEco collectie is er zowel voor vrouwen, mannen als kinderen. (AB)

35 jaar geleden openden de broers Paul en Maurice Marciano hun allereerste winkel, nu zijn ze klaar voor de toekomst. Guess wil naar eigen zeggen werk maken van milieuvriendelijke mode en je moet nu eenmaal ergens beginnen. Met de #GuessEco denimcollectie, die in de lente wordt gelanceerd, wil het zijn ecologische voetafdruk aanzienlijk verkleinen.Het vervaardigen van denim is doorgaans een erg intensieve, vervuilende bezigheid. Het verven en behandelen van de stoffen heeft een impact op de gezondheid van de arbeiders en van ons als consument. Guess wil door middel van efficiëntere productieprocessen, chemicaliën met een kleinere impact en het gebruik van een hoger percentage aan organisch katoen hun invloed op het milieu beperken. Ook de materialen voor de binnenvoering bestaan bijvoorbeeld uit 30% gerecycleerd polyester.De #GuessEco collectie is er zowel voor vrouwen, mannen als kinderen. (AB)