Het Italiaanse modehuis Gucci heeft nogmaals een rechtszaak gewonnen tegen een naamgenoot. Dit keer tegen de achterkleinzonen van de stichter, Guccio Gucci en zijn broer Alessandro Gucci.

De twee broers hebben in 2008 hun accessoirelabel ToBeG Srl opgericht, maar gebruikten de naam Gucci op de website van het accessoirelabel wat voor verwarring kan zorgen. Een rechter in Firenze oordeelde dan ook dat de namen Gucci en Guccio Gucci onrechtmatig werden gebruikt door de broers.

Het is niet de eerste keer dat een familielid op de vingers wordt getikt voor het uitspelen van hun familienaam. Zo was er in 2009 een rechtszaak tegen Jennifer Gucci (voormalige vrouw van kleinzoon Paolo Gucci) die een keten van Gucci koffiezaken had gelanceerd. In 2010 werd ook kleinzoon Cosimo Gucci verboden om zijn eigen familienaam aan een lijn luxueuze goederen te verbinden, terwijl achterkleindochter Elisabetta Gucci dan weer geen hotelketen onder de naam mocht opstarten.

Het Italiaanse modehuis won in mei nog een grote rechtszaak tegen modelabel Guess, dat bewust gebruik zou hebben gemaakt van enkele typische Gucci-kenmerken. Gucci kreeg toen een schadevergoeding van 4,7 miljoen dollar toegewezen. (/WWD/RDM)

Het Italiaanse modehuis Gucci heeft nogmaals een rechtszaak gewonnen tegen een naamgenoot. Dit keer tegen de achterkleinzonen van de stichter, Guccio Gucci en zijn broer Alessandro Gucci. De twee broers hebben in 2008 hun accessoirelabel ToBeG Srl opgericht, maar gebruikten de naam Gucci op de website van het accessoirelabel wat voor verwarring kan zorgen. Een rechter in Firenze oordeelde dan ook dat de namen Gucci en Guccio Gucci onrechtmatig werden gebruikt door de broers. Het is niet de eerste keer dat een familielid op de vingers wordt getikt voor het uitspelen van hun familienaam. Zo was er in 2009 een rechtszaak tegen Jennifer Gucci (voormalige vrouw van kleinzoon Paolo Gucci) die een keten van Gucci koffiezaken had gelanceerd. In 2010 werd ook kleinzoon Cosimo Gucci verboden om zijn eigen familienaam aan een lijn luxueuze goederen te verbinden, terwijl achterkleindochter Elisabetta Gucci dan weer geen hotelketen onder de naam mocht opstarten. Het Italiaanse modehuis won in mei nog een grote rechtszaak tegen modelabel Guess, dat bewust gebruik zou hebben gemaakt van enkele typische Gucci-kenmerken. Gucci kreeg toen een schadevergoeding van 4,7 miljoen dollar toegewezen. (/WWD/RDM)