Terwijl de New York Fashion Week van 9 tot 15 september in volle waanzin doorraast, zal de voorbijganger op Sixth Avenue de kans krijgen om even stil te blijven staan voor een gigantisch scherm. Daarop zal te zien zijn hoe aanstormende ontwerpers omgaan met begrippen als 'duurzame ontwikkeling', 'innovatie' en 'toekomst'.

Een galactische bril en een blinkende, stevig uit de kluiten gewassen broche moeten de aandacht trekken van de verzamelde modewereld voor een vernieuwd vredespact tussen mode en milieu.

De accessoires, die bewegen bij het stappen, werden gemaakt van gerecycleerde materialen en zijn geïnspireerd op artificiële satellieten en andere UFO-achtige objecten.

Uit BrusselSophie Ellis, studente aan de Central Saint Martins Modeacademie in Londen, ontwierp de groene hebbedingen, die het resultaat zijn van een samenwerking met de milieubewuste en creatieve La Fortuna Studio. Opgericht door de in Brussel gebaseerde Javier Barcala, zet de studio zijn kleine revolutie dapper verder onder de noemen The Believers Smashing Future Fashion.

In volle glorie van de New York Fashion Week (9 tot 15 september) zal de voorbijganger op Sixth Avenue de kans krijgen om stil te blijven staan voor een gigantisch scherm. Daarop zal te zien zijn hoe aanstormende ontwerpers omgaan met begrippen als 'duurzame ontwikkeling', 'innovatie' en 'toekomst'.

AFM/VF

Terwijl de New York Fashion Week van 9 tot 15 september in volle waanzin doorraast, zal de voorbijganger op Sixth Avenue de kans krijgen om even stil te blijven staan voor een gigantisch scherm. Daarop zal te zien zijn hoe aanstormende ontwerpers omgaan met begrippen als 'duurzame ontwikkeling', 'innovatie' en 'toekomst'. Een galactische bril en een blinkende, stevig uit de kluiten gewassen broche moeten de aandacht trekken van de verzamelde modewereld voor een vernieuwd vredespact tussen mode en milieu. De accessoires, die bewegen bij het stappen, werden gemaakt van gerecycleerde materialen en zijn geïnspireerd op artificiële satellieten en andere UFO-achtige objecten. Uit BrusselSophie Ellis, studente aan de Central Saint Martins Modeacademie in Londen, ontwierp de groene hebbedingen, die het resultaat zijn van een samenwerking met de milieubewuste en creatieve La Fortuna Studio. Opgericht door de in Brussel gebaseerde Javier Barcala, zet de studio zijn kleine revolutie dapper verder onder de noemen The Believers Smashing Future Fashion. In volle glorie van de New York Fashion Week (9 tot 15 september) zal de voorbijganger op Sixth Avenue de kans krijgen om stil te blijven staan voor een gigantisch scherm. Daarop zal te zien zijn hoe aanstormende ontwerpers omgaan met begrippen als 'duurzame ontwikkeling', 'innovatie' en 'toekomst'.AFM/VF