In tijden van crisis is het niet altijd even gemakkelijk om hip en trendy door het leven te gaan, maar een topontwerper heeft voor elk garderobeprobleem een oplossing. In het geval van de Designers betekende dit het ontwerp van een Urban All Seasons Outfit : één outfit die je kunt aanpassen naargelang het seizoen en die geïnspireerd is door het stadsleven.

Een authentieke dubbeldekbus bracht de Designers naar verschillende plekjes in Antwerpen. Ze bezochten het Justitiepaleis, wandelden door de binnenstad, ontmoetten toeristen. Aan inspiratiebronnen geen gebrek. De laatste halte was een de stoffenwinkel. Daar mocht elke Designer 100 euro besteden.

Bezoek van Knack WeekendKnack Weekend bracht een bezoek aan de overblijvende kandidaten van De Designers en modejournaliste Elke Lahousse keerde terug met enkele opvallende vaststellingen. Bijna alle ontwerpers beschouwen de crisis als een periode van gematigdheid en kozen voor donkere, draagbare kleuren als grijs, zwart en bruin. Hier en daar waagde iemand zich aan een fel kleuraccent. Enkel Marco Stefano koos resoluut voor kleur met een felgeel en groen silhouet, weliswaar gecombineerd met een donkere jas. We zagen ook veel laagjes opduiken in de ontwerpen. Bijna alle designers maakten minstens drie items, met uitzondering van Gianni die koos voor zijn versie van de zwarte jurk. "De crisis heeft een invloed op het budget van de consument, niet op zijn verwachtingen. Een stuk moet er even luxueus uitzien als voorheen, alleen moet het nu nog veelzijdiger zijn", verklaart hij. Die mening werd gedeeld door Elles. Zij maakte een donkergrijze poncho met een kleurrijke binnenvoering die op verschillende manieren gedragen kan worden. De groep verdeelde zich hierdoor in twee kampen: de aanhangers van de 'meer voor minder'-filosofie die gingen voor trendy, goedkopere outfits en de tijdlozen die geloven in één sterk en veelzijdig investment piece.

Fotoshoot
Als kers op de taart van deze opdracht organiseerde Knack Weekend een modeshoot in de studio's van VTM rond de 'recessionista', een fashionista die ondanks een beperkt budget steeds stijlvol voor de dag komt. Styliste Chaja Birdsong selecteerde het beste item van iedere designer en combineerde het urban geïnspireerde kledingstuk met tijdloze klassiekers

Maar wat vond de jury? Voor Glen Franssen betekende de opdrachte het einde van zijn deelname.

AVALLER VAN DE WEEK
Glen Franssen: Toen ik de opdracht hoorde, wist ik dat dit mijn ondergang zou betekenen. De moed zakte me onmiddellijk in de schoenen. Ik ben de man van cocktail- en avondjurken, niet van urban outfits. En zeker niet van recessiekledij. Geld moet rollen. Mijn inspiratiebron was niet zomaar een oranje Birkintas van Hermès."

De Designers, elke dinsdag om 20.40u op vtm.

In tijden van crisis is het niet altijd even gemakkelijk om hip en trendy door het leven te gaan, maar een topontwerper heeft voor elk garderobeprobleem een oplossing. In het geval van de Designers betekende dit het ontwerp van een Urban All Seasons Outfit : één outfit die je kunt aanpassen naargelang het seizoen en die geïnspireerd is door het stadsleven. Een authentieke dubbeldekbus bracht de Designers naar verschillende plekjes in Antwerpen. Ze bezochten het Justitiepaleis, wandelden door de binnenstad, ontmoetten toeristen. Aan inspiratiebronnen geen gebrek. De laatste halte was een de stoffenwinkel. Daar mocht elke Designer 100 euro besteden. Bezoek van Knack WeekendKnack Weekend bracht een bezoek aan de overblijvende kandidaten van De Designers en modejournaliste Elke Lahousse keerde terug met enkele opvallende vaststellingen. Bijna alle ontwerpers beschouwen de crisis als een periode van gematigdheid en kozen voor donkere, draagbare kleuren als grijs, zwart en bruin. Hier en daar waagde iemand zich aan een fel kleuraccent. Enkel Marco Stefano koos resoluut voor kleur met een felgeel en groen silhouet, weliswaar gecombineerd met een donkere jas. We zagen ook veel laagjes opduiken in de ontwerpen. Bijna alle designers maakten minstens drie items, met uitzondering van Gianni die koos voor zijn versie van de zwarte jurk. "De crisis heeft een invloed op het budget van de consument, niet op zijn verwachtingen. Een stuk moet er even luxueus uitzien als voorheen, alleen moet het nu nog veelzijdiger zijn", verklaart hij. Die mening werd gedeeld door Elles. Zij maakte een donkergrijze poncho met een kleurrijke binnenvoering die op verschillende manieren gedragen kan worden. De groep verdeelde zich hierdoor in twee kampen: de aanhangers van de 'meer voor minder'-filosofie die gingen voor trendy, goedkopere outfits en de tijdlozen die geloven in één sterk en veelzijdig investment piece. Fotoshoot Als kers op de taart van deze opdracht organiseerde Knack Weekend een modeshoot in de studio's van VTM rond de 'recessionista', een fashionista die ondanks een beperkt budget steeds stijlvol voor de dag komt. Styliste Chaja Birdsong selecteerde het beste item van iedere designer en combineerde het urban geïnspireerde kledingstuk met tijdloze klassiekers Maar wat vond de jury? Voor Glen Franssen betekende de opdrachte het einde van zijn deelname. AVALLER VAN DE WEEK Glen Franssen: Toen ik de opdracht hoorde, wist ik dat dit mijn ondergang zou betekenen. De moed zakte me onmiddellijk in de schoenen. Ik ben de man van cocktail- en avondjurken, niet van urban outfits. En zeker niet van recessiekledij. Geld moet rollen. Mijn inspiratiebron was niet zomaar een oranje Birkintas van Hermès." De Designers, elke dinsdag om 20.40u op vtm.