Het eens zo klassieke merk Givenchy heeft duidelijk besloten de controverse op te zoeken. In de herfstcampagne liet creatief directeur Ricardo Tisci al de transseksuele Lea T opdraven. Voor de lente-en zomer deed hij een beroep op albino-model Stephen Thompson.

Het fotografenduo Mert Alas en Marcus Pigott laat hem onder meer samen met mode Daphne Groeneveld poseren, wiens haar hiervoor speciaal gebleekt werd. De modellen staan in een wit, verblindend licht en de fotografen spelen met transparante effecten.

Tisci vertelde Amerikaans modeblad Woman's Wear Daily dat hij albino's altijd heeft bewonderd en dat bleke huiden voor hem een sleutelelement in zijn ontwerpen vormen.

De campagne is te zien vanaf februari.

AH.

Het eens zo klassieke merk Givenchy heeft duidelijk besloten de controverse op te zoeken. In de herfstcampagne liet creatief directeur Ricardo Tisci al de transseksuele Lea T opdraven. Voor de lente-en zomer deed hij een beroep op albino-model Stephen Thompson. Het fotografenduo Mert Alas en Marcus Pigott laat hem onder meer samen met mode Daphne Groeneveld poseren, wiens haar hiervoor speciaal gebleekt werd. De modellen staan in een wit, verblindend licht en de fotografen spelen met transparante effecten. Tisci vertelde Amerikaans modeblad Woman's Wear Daily dat hij albino's altijd heeft bewonderd en dat bleke huiden voor hem een sleutelelement in zijn ontwerpen vormen. De campagne is te zien vanaf februari. AH.