De 24-jarige modeontwerpster Gioia Seghers heeft de Weekend Fashion Award 2012 gewonnen met haar collectie Crystallized Halos.

De vier finalisten van de Weekend Fashion Award 2012 toonden hun werk aan het publiek tijdens de Weekend Fashion Experience. Dit is een dag vol modieuze evenementen, georganiseerd door Knack Weekend/Le Vif Weekend, in SMETS in Brussel. 's Avond werd de winnaar van de Weekend Fashion Award bekendgemaakt en dit jaar mag Italiaans-Belgische Gioa Seghers deze award mee naar huis nemen. Aan deze award hangt een prijskaartje van 10.000 euro vast. "Het winnen van deze award is een erkenning voor mijn werk en is een sterke motivatie om te blijven ontwerpen", zegt Gioia Seghers.

De liefde voor mode werd Gioia met de paplepel meegegeven. Haar grootmoeder langs moeder kant was gepassioneerd door breiwerk en gaf deze liefde voor wol mee aan haar kleindochter. Voor haar afstudeercollectie 'Crystallized Hallos' liet Gioia zich inspireren door Groendland en de klederdracht van de Eskimo's. Vooral de parka's met grote kappen interesseerde Gioia. Daarnaast liet ze zich ook inspireren door de pure kleding van abdissen. Dit resulteerde in een prachtige collectie die dikke stoffen met zachte materialen combineerde. We zien jassen met wol en breiwerk, met daaronder lichte jurkjes. Voor de kleuren koos Gioia de tinten zwart en wit. (LVR)

De 24-jarige modeontwerpster Gioia Seghers heeft de Weekend Fashion Award 2012 gewonnen met haar collectie Crystallized Halos. De vier finalisten van de Weekend Fashion Award 2012 toonden hun werk aan het publiek tijdens de Weekend Fashion Experience. Dit is een dag vol modieuze evenementen, georganiseerd door Knack Weekend/Le Vif Weekend, in SMETS in Brussel. 's Avond werd de winnaar van de Weekend Fashion Award bekendgemaakt en dit jaar mag Italiaans-Belgische Gioa Seghers deze award mee naar huis nemen. Aan deze award hangt een prijskaartje van 10.000 euro vast. "Het winnen van deze award is een erkenning voor mijn werk en is een sterke motivatie om te blijven ontwerpen", zegt Gioia Seghers. De liefde voor mode werd Gioia met de paplepel meegegeven. Haar grootmoeder langs moeder kant was gepassioneerd door breiwerk en gaf deze liefde voor wol mee aan haar kleindochter. Voor haar afstudeercollectie 'Crystallized Hallos' liet Gioia zich inspireren door Groendland en de klederdracht van de Eskimo's. Vooral de parka's met grote kappen interesseerde Gioia. Daarnaast liet ze zich ook inspireren door de pure kleding van abdissen. Dit resulteerde in een prachtige collectie die dikke stoffen met zachte materialen combineerde. We zien jassen met wol en breiwerk, met daaronder lichte jurkjes. Voor de kleuren koos Gioia de tinten zwart en wit. (LVR)