Gerald Watelet heeft een culinair verleden. In een vorig leven was hij maître d'hôtel in het sterrenrestaurrant Villa Lorraine. En dat hij omstreeks die tijd Belgisch kampioen salondansen was, wil hij soms ook graag geweten hebben. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan, en in 1988 richt hij met een financiële partner zijn couturehuis op. In 1989 geeft hij zijn eerste modeshow en in september 1991 showt hij op de Belgische ambassade in Parijs.


Zijn eerste moment van glorie beleeft hij in maart 1993, als koningin Fabiola in Brussel op zijn defilé verschijnt, samen met Paola, toen nog prinses van Luik. Een van verrukking zwijmelende Watelet neemt het boeket van de bruid (witte tulpen) en overhandigt het aan de koningin. Vanaf die tijd is het Belgisch koningshuis discreet maar trouw klant bij Watelet. Een klandizie tot op heden, want hij kleedt geregeld de prinsessen van de koninklijke families van België en Luxemburg. Zo zien we op de bruiloft van prins Laurent met Claire Coombs een stralende Mathilde in een beeldig roze ensemble van Watelet.


In de jaren '90 verovert hij Rome, Parijs, New York en Moskou, maar in 1996 komt er een dip. Even later is hij er weer met zijn tweede lijn Almost Couture die ook in zijn Maison op de Louizalaan verkocht wordt. Begin 2007 neemt hij een aantal 'petites mains' over van het inmiddels opgedoekte atelier van Yves Saint Laurent en opent een eigen Salon in Parijs, rue François 1er. Watelet blaakt van zelfvertrouwen: de voortekenen waren nog nooit zo goed. Talrijke cliënten van Yves Saint Laurent tonen belangstelling voor zijn werk. Zijn stijl is er één van samenhangende, tijdloze luxe, en niet alleen voor prinsessen. (GT)

www.geraldwatelet.com

Gerald Watelet heeft een culinair verleden. In een vorig leven was hij maître d'hôtel in het sterrenrestaurrant Villa Lorraine. En dat hij omstreeks die tijd Belgisch kampioen salondansen was, wil hij soms ook graag geweten hebben. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan, en in 1988 richt hij met een financiële partner zijn couturehuis op. In 1989 geeft hij zijn eerste modeshow en in september 1991 showt hij op de Belgische ambassade in Parijs. Zijn eerste moment van glorie beleeft hij in maart 1993, als koningin Fabiola in Brussel op zijn defilé verschijnt, samen met Paola, toen nog prinses van Luik. Een van verrukking zwijmelende Watelet neemt het boeket van de bruid (witte tulpen) en overhandigt het aan de koningin. Vanaf die tijd is het Belgisch koningshuis discreet maar trouw klant bij Watelet. Een klandizie tot op heden, want hij kleedt geregeld de prinsessen van de koninklijke families van België en Luxemburg. Zo zien we op de bruiloft van prins Laurent met Claire Coombs een stralende Mathilde in een beeldig roze ensemble van Watelet. In de jaren '90 verovert hij Rome, Parijs, New York en Moskou, maar in 1996 komt er een dip. Even later is hij er weer met zijn tweede lijn Almost Couture die ook in zijn Maison op de Louizalaan verkocht wordt. Begin 2007 neemt hij een aantal 'petites mains' over van het inmiddels opgedoekte atelier van Yves Saint Laurent en opent een eigen Salon in Parijs, rue François 1er. Watelet blaakt van zelfvertrouwen: de voortekenen waren nog nooit zo goed. Talrijke cliënten van Yves Saint Laurent tonen belangstelling voor zijn werk. Zijn stijl is er één van samenhangende, tijdloze luxe, en niet alleen voor prinsessen. (GT) www.geraldwatelet.com