River Island en de Londense ontwerpster Georgia Hardinge gaan een samenwerking aan voor de lente/zomer collectie van 2013. Dat meldt de Britse Vogue.

Deze samenwerking maakt deel uit van de succesformule van het Design Forum. Vorig seizoen vroeg River Island de jonge ontwerper William Tempest voor dit project, en nu is het dus de beurt aan Georgia Hardinge. Het Design Forum wil opkomende ontwerpers de kans geven een collectie te creëren voor een breed publiek.

Hardinge staat bekend om haar contrasterende gebruik van zachte en vrouwelijke stoffen, abstracte prints en gestructureerde vormen. Het debuut van de ontwerpster in de high street fashion zal in dezelfde lijn liggen als haar gewoonlijke dromerige esthetiek en zal zowel kleding als accessoires bevatten.

De eerste stappen in de samenwerking werden een jaar geleden gezet. River Island benaderde de Londense ontwerpster met hun voorstel dat met veel enthousiasme door haar onthaald werd. Het was altijd al haar plan om samen te werken met een high street merk en ze is een grote fan van de verfrissende collecties en aanpak van River Island.

De collectie zal gelanceerd worden door een kortfilm aan de hand van Alex Turvey. Brits model Ben Grimes zal de hoofdrol op zich nemen. De kortfilm wordt vertoond op de Fash/On Film serie tijdens de London Fashion Week.

De collectie belooft te bulken van stijlvol en duister drama. Hardinge haalde namelijk inspiratie bij de surrealistische schilder en beeldhouwer H.R. Gigervoor haar ontwerpen.

Hardinge is geen nieuwe naam in de modewereld. Haar ontwerpen werden al gedragen door sterren zoals Beyoncé, Lady Gaga en Florence Welch. En binnenkort dus misschien ook door u.

De collectie komt in de winkels te liggen in maart 2013 en de jurk die gedragen wordt in de kortfilm zal geveild worden voor het goede doel. (LP)

River Island en de Londense ontwerpster Georgia Hardinge gaan een samenwerking aan voor de lente/zomer collectie van 2013. Dat meldt de Britse Vogue. Deze samenwerking maakt deel uit van de succesformule van het Design Forum. Vorig seizoen vroeg River Island de jonge ontwerper William Tempest voor dit project, en nu is het dus de beurt aan Georgia Hardinge. Het Design Forum wil opkomende ontwerpers de kans geven een collectie te creëren voor een breed publiek. Hardinge staat bekend om haar contrasterende gebruik van zachte en vrouwelijke stoffen, abstracte prints en gestructureerde vormen. Het debuut van de ontwerpster in de high street fashion zal in dezelfde lijn liggen als haar gewoonlijke dromerige esthetiek en zal zowel kleding als accessoires bevatten. De eerste stappen in de samenwerking werden een jaar geleden gezet. River Island benaderde de Londense ontwerpster met hun voorstel dat met veel enthousiasme door haar onthaald werd. Het was altijd al haar plan om samen te werken met een high street merk en ze is een grote fan van de verfrissende collecties en aanpak van River Island. De collectie zal gelanceerd worden door een kortfilm aan de hand van Alex Turvey. Brits model Ben Grimes zal de hoofdrol op zich nemen. De kortfilm wordt vertoond op de Fash/On Film serie tijdens de London Fashion Week. De collectie belooft te bulken van stijlvol en duister drama. Hardinge haalde namelijk inspiratie bij de surrealistische schilder en beeldhouwer H.R. Gigervoor haar ontwerpen.Hardinge is geen nieuwe naam in de modewereld. Haar ontwerpen werden al gedragen door sterren zoals Beyoncé, Lady Gaga en Florence Welch. En binnenkort dus misschien ook door u. De collectie komt in de winkels te liggen in maart 2013 en de jurk die gedragen wordt in de kortfilm zal geveild worden voor het goede doel. (LP)