De UK Fashion and Textile Association (UKFT) wil met zijn jaarlijkse awards het creatief talent in Groot-Brittannië in de kijker zetten. Zowel creatieve ontwerpen als commercieel succes worden beloond. Dat meldt de Britse Vogue.

De lijst van genomineerden is voor dit jaar bekend gemaakt. Christopher Raeburn, Alex Monroe en Karl Donoghue zijn genomineerd in de categorie Designer Business of the Year. Tatty Devine neemt het dan weer op tegen The Cambridge Satchel Company en Mark/Giusti voor het beste accessoirebedrijf.

Andere categorieën zijn Outstanding Achievement Award, Retailer of the Year, UKFT Rise Newcomer Award en Brand of the Year. Tijdens de uitreiking, die plaats vindt op 23 mei in Londen, mogen een selectie van ontwerpers een deel van hun collecties laten zien via een catwalkshow.

"De jury heeft de moeilijke taak om een keuze te maken tussen de selectie van ontwerpers die allemaal ongelooflijk getalenteerd zijn. De inzendingen zijn inspirerend en laten ons zien dat de mode-en textielindustrie een heel belangrijke sector is, zowel op creatief als op commercieel vlak. We kunnen niet wachten om met deze kandidaten te vieren", zegt John Miln, CEO van het UKFT. (RDM)

De UK Fashion and Textile Association (UKFT) wil met zijn jaarlijkse awards het creatief talent in Groot-Brittannië in de kijker zetten. Zowel creatieve ontwerpen als commercieel succes worden beloond. Dat meldt de Britse Vogue.De lijst van genomineerden is voor dit jaar bekend gemaakt. Christopher Raeburn, Alex Monroe en Karl Donoghue zijn genomineerd in de categorie Designer Business of the Year. Tatty Devine neemt het dan weer op tegen The Cambridge Satchel Company en Mark/Giusti voor het beste accessoirebedrijf. Andere categorieën zijn Outstanding Achievement Award, Retailer of the Year, UKFT Rise Newcomer Award en Brand of the Year. Tijdens de uitreiking, die plaats vindt op 23 mei in Londen, mogen een selectie van ontwerpers een deel van hun collecties laten zien via een catwalkshow. "De jury heeft de moeilijke taak om een keuze te maken tussen de selectie van ontwerpers die allemaal ongelooflijk getalenteerd zijn. De inzendingen zijn inspirerend en laten ons zien dat de mode-en textielindustrie een heel belangrijke sector is, zowel op creatief als op commercieel vlak. We kunnen niet wachten om met deze kandidaten te vieren", zegt John Miln, CEO van het UKFT. (RDM)