De lijst met genomineerden voor de Designs of the Year van 2013 zijn bekend gemaakt. De jaarlijkse awards bekronen de beste ontwerpen van over heel de wereld in zeven verschillende categorieën: architectuur, digitaal, mode, meubels, grafische vormgeving, product en transport. Dat meldt de Britse Vogue.

De genomineerden werden geselecteerd door een jury van specialisten in de industrie. Een selectie van de meest originele ontwerpen zal bovendien tentoongesteld worden in het Design Museum van 20 maart tot 7 juli.

In de categorie mode staan enkele bekende namen zoals Proenza Schouler, Christian Dior, Prada, Comme des Garçons, Yayoi Kusama in samenwerking met Louis Vuitton en Craig Green naast de documentaire over Diana Vreeland en het ontwerp van Jacqueline Durran voor de film Anna Karenina.

De winnaars - per categorie en één algemene winnaar - worden in april aangekondigd. Vorig jaar mocht de designstudio BarberOsgerby de prijs mee naar huis nemen voor hun ontwerp dat ze gemaakt hebben naar aanleiding van de Olympische Spelen. (RDM)

De lijst met genomineerden voor de Designs of the Year van 2013 zijn bekend gemaakt. De jaarlijkse awards bekronen de beste ontwerpen van over heel de wereld in zeven verschillende categorieën: architectuur, digitaal, mode, meubels, grafische vormgeving, product en transport. Dat meldt de Britse Vogue. De genomineerden werden geselecteerd door een jury van specialisten in de industrie. Een selectie van de meest originele ontwerpen zal bovendien tentoongesteld worden in het Design Museum van 20 maart tot 7 juli. In de categorie mode staan enkele bekende namen zoals Proenza Schouler, Christian Dior, Prada, Comme des Garçons, Yayoi Kusama in samenwerking met Louis Vuitton en Craig Green naast de documentaire over Diana Vreeland en het ontwerp van Jacqueline Durran voor de film Anna Karenina. De winnaars - per categorie en één algemene winnaar - worden in april aangekondigd. Vorig jaar mocht de designstudio BarberOsgerby de prijs mee naar huis nemen voor hun ontwerp dat ze gemaakt hebben naar aanleiding van de Olympische Spelen. (RDM)