Genomineerden CFDA Awards bekend

Deze prijs zet Amerikaanse modeontwerpers in de kijker.

De genomineerden voor de 2012 CFDA Fashion Awards zijn bekendgemaakt. Onder meer Marc Jacobs, Alexander Wang en het ontwerpersduo achter Proenza Schoeler maken kans op de prijs.

Ieder jaar bekroont de Council of Fashion Designers of America verschillende Amerikaanse mode-ontwerpers voor hun werk van het afgelopen jaar. Deze CFDA Awards worden wel eens vergeleken met de Oscars van de mode. In de CFDA zetelen zo’n 400 modeontwerpers, stylisten, journalisten en retailers. Voorzitster van de raad, Diane von Furstenberg, heeft de genomineerden van dit jaar bekendgemaakt:

In de categorie vrouwenkleding:
ā€¢ Marc Jacobs
ā€¢ Ashley en Mary-Kate Olsen met hun label The Row
ā€¢ Jack McCollough en Lazaro Hernandez voor Proenza Schouler

In de categorie mannenkleding:
ā€¢ Patrik Ervell
ā€¢ Billy Reid
ā€¢ Simon Spurr

In de categorie accessoires:
ā€¢ Alexander Wang
ā€¢ Reed Krakoff
ā€¢ Wederom McCollough en Hernandez voor Proenza Schouler

De CFDA wil ook aanstormend talent in de kijker zetten met de Swarovski Award, waar onder meer Joseph Altuzarra, Phillip Lim, Tabitha Simmons, Todd Snyder, Pamela Love, Max Osterweis en Erin Beatty voor in aanmerking komen.

Zoals steeds zullen er bijzondere ereprijzen uitgereikt worden, waarvan de ontvangers nu al bekend zijn. Zo krijgt Tommy Hilfiger de Lifetime Achievement Award en zal Johnny Depp zich Fashion Icon Of The Year mogen noemen.

De CFDA Awards zijn dit jaar al aan hun vijftigste editie toe. “De genomineerden van dit jaar zijn echt de voorlopers en de spilfiguren van de Amerikaanse mode. We kijken er naar uit om hen te eren voor hun werk en creativiteit”, zegt CFDA CEO Steven Kolb. De viering van vijftig jaar CFDA wordt omkaderd door een overzichtstentoonstelling in het Museum At FIT en het boek ‘IMPACT: 50 Years of the CFDA’ dat de draagwijdte van Amerikaanse ontwerpers van de laatste 5 decennia in de verf zet. (KS)

Het 2012 CFDA Fashion Award Gala zal op 4 juni plaatsvinden in het Lincoln Center, New York. Host van de avond is Seth Meyers.


Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content