Givenchy plant niet langer haute coutureshows. Het Franse modehuis gaat voortaan zijn topcollectie voorstellen tijdens individuele ontmoetingen met klanten en journalisten. Creatief directeur Riccardo Tisci wil de collectie ook samenvatten in slechts tien looks. Die zal hij presenteren in een 18de eeuws huis op de Place Vendome in Parijs.

"Ik wil couture nog specialer maken dan ze al is en er niet een zoveelste catwalk show rond bouwen", aldus Tisci aan modemagazine WWD. "Mensen moeten het couture-moment echt kunnen beleven, zien en aanraken".

Givenchy verzekert dat de beslissing niets te maken heeft met kostenbesparing, want de toekomstige aanpak zou zelfs 35 procent duurder zijn dan een defilé.

Na een crisis breekt altijd een nieuw tijdperk aan, aldus Tisci. "Couture wordt terug zeer exclusief".

Ann H-D.

Bekijk het laatste couturedefilé van Givenchy op Catwalk Weekend.

Givenchy plant niet langer haute coutureshows. Het Franse modehuis gaat voortaan zijn topcollectie voorstellen tijdens individuele ontmoetingen met klanten en journalisten. Creatief directeur Riccardo Tisci wil de collectie ook samenvatten in slechts tien looks. Die zal hij presenteren in een 18de eeuws huis op de Place Vendome in Parijs. "Ik wil couture nog specialer maken dan ze al is en er niet een zoveelste catwalk show rond bouwen", aldus Tisci aan modemagazine WWD. "Mensen moeten het couture-moment echt kunnen beleven, zien en aanraken". Givenchy verzekert dat de beslissing niets te maken heeft met kostenbesparing, want de toekomstige aanpak zou zelfs 35 procent duurder zijn dan een defilé. Na een crisis breekt altijd een nieuw tijdperk aan, aldus Tisci. "Couture wordt terug zeer exclusief". Ann H-D. Bekijk het laatste couturedefilé van Givenchy op Catwalk Weekend.