Deze week toverden de designers een koffer vol ongewone voorwerpen om tot een sexy outfit. De Belgische ontwerpster Cathy Pill kwam, zag en jureerde.

Wat vond u van het resultaat?
Cathy Pill: Ik heb heel innovatieve en mooi afgewerkte ontwerpen gezien. Dat heeft me aangenaam verrast, gezien de designers maar één dag krijgen om iets te bedenken en te maken. Ik was echt blij dat ik voor één keer aan de andere kant van de catwalk stond. Het is in ieder geval een pak minder stresserend, zeker als er camera's aanwezig zijn.

Waar hebt u op gelet?
Een combinatie van vernieuwing, persoonlijkheid en creativiteit. De kandidaten mochten zich uitleven met ongewone materialen. Het ging dan ook eerder om het concept dan om de draagbaarheid van het ontwerp. Vooral de creatie van Elles wist me te bekoren. Zij heeft echt een uitgesproken stijl.

Het thema van de aflevering komt ook terug in uw werk. Het was inderdaad niet toevallig dat ik net bij deze aflevering in de jury zetelde. Verleiding en vernieuwing zijn de sleutelwoorden van mijn collectie. Ik speel niet met vreemde materialen, maar onderscheid me door mijn unieke prints en vrouwelijke silhouetten. Dat is ondertussen mijn handelsmerk geworden.

Hoe bent u zelf de voorbije vier jaar geëvolueerd?
Ik heb mijn eigen stijl verder ontwikkeld en verfijnd. Mijn werk heeft ook aan maturiteit gewonnen. In het begin was ik nog op zoek naar wie ik was als ontwerper. Nu heb ik die persoon gevonden en probeer ik mezelf ieder seizoen opnieuw uit te vinden. Maar dan wel in mijn eigen, herkenbare stijl.

Hebt u nog goede raad voor de designers?
Wees geduldig, blijf hard werken en geef nooit op. Het is op dit moment moeilijk voor iedereen, maar moeilijk gaat ook.

AFVALLER VAN DE WEEK: Lindsey Nechelput: "Een gebrek aan ervaring heeft me de das omgedaan tijdens deze aflevering. Toch ben ik zelf heel tevreden over mijn prestatie. Ik zou me zo opnieuw inschrijven."

Ellen De Wolf

Deze week toverden de designers een koffer vol ongewone voorwerpen om tot een sexy outfit. De Belgische ontwerpster Cathy Pill kwam, zag en jureerde.Wat vond u van het resultaat? Cathy Pill: Ik heb heel innovatieve en mooi afgewerkte ontwerpen gezien. Dat heeft me aangenaam verrast, gezien de designers maar één dag krijgen om iets te bedenken en te maken. Ik was echt blij dat ik voor één keer aan de andere kant van de catwalk stond. Het is in ieder geval een pak minder stresserend, zeker als er camera's aanwezig zijn. Waar hebt u op gelet? Een combinatie van vernieuwing, persoonlijkheid en creativiteit. De kandidaten mochten zich uitleven met ongewone materialen. Het ging dan ook eerder om het concept dan om de draagbaarheid van het ontwerp. Vooral de creatie van Elles wist me te bekoren. Zij heeft echt een uitgesproken stijl. Het thema van de aflevering komt ook terug in uw werk. Het was inderdaad niet toevallig dat ik net bij deze aflevering in de jury zetelde. Verleiding en vernieuwing zijn de sleutelwoorden van mijn collectie. Ik speel niet met vreemde materialen, maar onderscheid me door mijn unieke prints en vrouwelijke silhouetten. Dat is ondertussen mijn handelsmerk geworden. Hoe bent u zelf de voorbije vier jaar geëvolueerd? Ik heb mijn eigen stijl verder ontwikkeld en verfijnd. Mijn werk heeft ook aan maturiteit gewonnen. In het begin was ik nog op zoek naar wie ik was als ontwerper. Nu heb ik die persoon gevonden en probeer ik mezelf ieder seizoen opnieuw uit te vinden. Maar dan wel in mijn eigen, herkenbare stijl. Hebt u nog goede raad voor de designers? Wees geduldig, blijf hard werken en geef nooit op. Het is op dit moment moeilijk voor iedereen, maar moeilijk gaat ook. AFVALLER VAN DE WEEK: Lindsey Nechelput: "Een gebrek aan ervaring heeft me de das omgedaan tijdens deze aflevering. Toch ben ik zelf heel tevreden over mijn prestatie. Ik zou me zo opnieuw inschrijven." Ellen De Wolf