Bij zijn afscheidsshow liet Gaultier al verstaan dat hij nog geen streep zou trekken onder zijn haute couture-collectie en dat er al nieuwe projecten in de steigers staan. Nu heeft de ontwerper een tikje van de sluier gelicht. Twee keer per jaar zal een gastontwerper een collectie tekenen voor Gaultier. Chitose Abe is de eerste in het rijtje.

De 48-jarige Chitose Abe is één van de meest gerenommeerde Japanse ontwerpers, die door modegoeroes als Anna Wintour en Suzi Menkes op handen wordt gedragen. Ze richtte het modehuis Sacai op in 1999 en werkte voordien bij Rei Kawakubo en Junya Watanabe voor Comme des Garçons. Abe staat bekend om haar hybride urban-stijl, waarbij materialen en volumes op een onverwachte manier naast elkaar worden geplaatst. Ook haar met haar breiwerk oogst ze veel lof.

Bij zijn afscheidsshow liet Gaultier al verstaan dat hij nog geen streep zou trekken onder zijn haute couture-collectie en dat er al nieuwe projecten in de steigers staan. Nu heeft de ontwerper een tikje van de sluier gelicht. Twee keer per jaar zal een gastontwerper een collectie tekenen voor Gaultier. Chitose Abe is de eerste in het rijtje. De 48-jarige Chitose Abe is één van de meest gerenommeerde Japanse ontwerpers, die door modegoeroes als Anna Wintour en Suzi Menkes op handen wordt gedragen. Ze richtte het modehuis Sacai op in 1999 en werkte voordien bij Rei Kawakubo en Junya Watanabe voor Comme des Garçons. Abe staat bekend om haar hybride urban-stijl, waarbij materialen en volumes op een onverwachte manier naast elkaar worden geplaatst. Ook haar met haar breiwerk oogst ze veel lof.