G-star en Adidas hokken samen

In Nederland openen dit najaar de eerste ‘dual-brand stores’, waar twee modemerken in vrede samenleven.

In september opent de eerste dual-brand store de deuren in het Nederlandse Amstelveen. Retailorganisatie Gebroeders Coster Bv besloot er de merken Adidas en G-star samen te brengen in hetzelfde pand.

Het winkelconcept dat meerdere merken groepeert is natuurlijk niet nieuw, maar de manier van interactie tussen de aanwezige labels is dat wel.

De winkel in kwestie draagt de naam ColourToColour (CTC) en wordt beheerd door middel van een franchiseconcept. De modemerken gaan niet met elkaar in zee. Wel worden de collecties gecombineerd, denk aan een paspop met een jeans van G-star en sneakers van Adidas.

Een gele scheidingslijn die in het midden van de winkel loopt, wordt bestempeld als neutrale zone. Consumenten kunnen er kleding passen en afrekenen.

Gebroeders Coster is van plan begin volgend jaar verder uit te breiden met het winkelconcept CTC, maar concrete plannen liggen er nog niet. Ook een dual-brand store met andere merken, zit er bij het retailbedrijf voorlopig niet aan te komen. Wij kunnen anders wel al enkele ideetjes bedenken voor toekomstige CTC’s. (VF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content