De langverwachte documentaire 'The Director' werpt een blik achter de schermen van het luxe modehuis Gucci en focust in het bijzonder op hoofdontwerpster Frida Giannini. Dat schrijft Grazia UK. Gedurende 18 maanden volgde acteur/producer James Franco zijn goede vriendin Frida Giannini en deze documentaire schetst dan ook een realistisch beeld van de mysterieuze ontwerpster. De eerder gesloten Giannini praat vrijuit over haar persoonlijke strijd om het gezicht van Gucci te zijn. "In het begin stond ik onder veel druk want ik werk het liefst achter de schermen. Ik werk liever met mijn eigen team in mijn kantoor om stoffen en kleuren te kiezen", aldus Frida Giannini die het in 2006 tot hoofdontwerpster van Gucci schopte. Ze had zich nooit dit soort leven voorgesteld maar zag zichzelf eerder als moeder van een grote familie met huisdieren en een tuin vol bloemen.

De regie ligt in handen van regisseur Christina Voros waarmee James Franco eerder de seksdocumentaire 'Kink' maakte. "Het is een echt portret van Frida", verklaart Voros aan de website Fashionista. "Eén van de dingen die ik interessant vond aan Frida is dat ze nooit haar eigen label wou, ze wou altijd ontwerpen voor een groot luxemerk en dat is een unieke vaardigheid".

De documentaire werd voor het eerst vertoond tijdens het Tribeca Film Festival afgelopen weekend en daarom kunnen wij alvast genieten van de pas uitgebrachte trailer. In de trailer zien we hoe de modellen voor de show worden gecast en hoe Giannini haar collectie toont aan de modefotografen. Ook Vogue's hoofdredactrice Anna Wintour passeert vluchtig maar met een brede glimlach voor de camera's. James Franco zelf is ook te zien in de documentaire wanneer hij poseert voor een campagne, in 2008 was hij al eens het gezicht van Gucci's mannenparfum. (AV)

De langverwachte documentaire 'The Director' werpt een blik achter de schermen van het luxe modehuis Gucci en focust in het bijzonder op hoofdontwerpster Frida Giannini. Dat schrijft Grazia UK. Gedurende 18 maanden volgde acteur/producer James Franco zijn goede vriendin Frida Giannini en deze documentaire schetst dan ook een realistisch beeld van de mysterieuze ontwerpster. De eerder gesloten Giannini praat vrijuit over haar persoonlijke strijd om het gezicht van Gucci te zijn. "In het begin stond ik onder veel druk want ik werk het liefst achter de schermen. Ik werk liever met mijn eigen team in mijn kantoor om stoffen en kleuren te kiezen", aldus Frida Giannini die het in 2006 tot hoofdontwerpster van Gucci schopte. Ze had zich nooit dit soort leven voorgesteld maar zag zichzelf eerder als moeder van een grote familie met huisdieren en een tuin vol bloemen. De regie ligt in handen van regisseur Christina Voros waarmee James Franco eerder de seksdocumentaire 'Kink' maakte. "Het is een echt portret van Frida", verklaart Voros aan de website Fashionista. "Eén van de dingen die ik interessant vond aan Frida is dat ze nooit haar eigen label wou, ze wou altijd ontwerpen voor een groot luxemerk en dat is een unieke vaardigheid". De documentaire werd voor het eerst vertoond tijdens het Tribeca Film Festival afgelopen weekend en daarom kunnen wij alvast genieten van de pas uitgebrachte trailer. In de trailer zien we hoe de modellen voor de show worden gecast en hoe Giannini haar collectie toont aan de modefotografen. Ook Vogue's hoofdredactrice Anna Wintour passeert vluchtig maar met een brede glimlach voor de camera's. James Franco zelf is ook te zien in de documentaire wanneer hij poseert voor een campagne, in 2008 was hij al eens het gezicht van Gucci's mannenparfum. (AV)