Gisteren moesten de designers in groepjes van drie samenwerken rond een strak thema: jeans. Juryleden Christophe Coppens, Ann Claes en Veerle Windels kregen daarvoor uitzonderlijk de hulp van Lee-boegbeeld Giorgio Presca.

De opdracht: maak van de meest populaire werkmanskledij (jeans) een collectie van drie verrassende, nieuwe en elegante ontwerpen voor een trendy avondje stappen. Omdat een topdesigner moet kunnen samenwerken, ging het om een groepsopdracht. De beste drie ontwerpers van vorige aflevering -Basten, Marco en Amanda- mochten een team samenstellen.

De afvaller van de week kwam uit het groepje van Amanda: Freya Wygaerden. Ze had niet het gevoel dat ze slecht werk had geleverd, maar Amanda had haar naam genoemd als de afvaller uit hun groepje (om persoonlijke redenen volgens Freya). Freya Wygaerden was erg ontgoocheld. Ze vond het onterecht dat hun groepje genomineerd werd en dat zij als afvaller genoemd werd. De jury zei dat ze jeans als 'accessoire' gebruikt hadden, terwijl Freya dit ontkent. Ze hadden bijvoorbeeld heel wat jeans verwerkt in de binnenvoering.

AFVALLER VAN WEEK 4:

Freya Wygaerden: "Ik heb het gevoel dat de jury onze creatie niet goed bekeken heeft. Het was vernieuwend en mooi afgewerkt. Ik vond het zeker niet het zwakste silhouet op de catwalk."

Gisteren moesten de designers in groepjes van drie samenwerken rond een strak thema: jeans. Juryleden Christophe Coppens, Ann Claes en Veerle Windels kregen daarvoor uitzonderlijk de hulp van Lee-boegbeeld Giorgio Presca.De opdracht: maak van de meest populaire werkmanskledij (jeans) een collectie van drie verrassende, nieuwe en elegante ontwerpen voor een trendy avondje stappen. Omdat een topdesigner moet kunnen samenwerken, ging het om een groepsopdracht. De beste drie ontwerpers van vorige aflevering -Basten, Marco en Amanda- mochten een team samenstellen. De afvaller van de week kwam uit het groepje van Amanda: Freya Wygaerden. Ze had niet het gevoel dat ze slecht werk had geleverd, maar Amanda had haar naam genoemd als de afvaller uit hun groepje (om persoonlijke redenen volgens Freya). Freya Wygaerden was erg ontgoocheld. Ze vond het onterecht dat hun groepje genomineerd werd en dat zij als afvaller genoemd werd. De jury zei dat ze jeans als 'accessoire' gebruikt hadden, terwijl Freya dit ontkent. Ze hadden bijvoorbeeld heel wat jeans verwerkt in de binnenvoering. AFVALLER VAN WEEK 4:Freya Wygaerden: "Ik heb het gevoel dat de jury onze creatie niet goed bekeken heeft. Het was vernieuwend en mooi afgewerkt. Ik vond het zeker niet het zwakste silhouet op de catwalk."