Eerder dit jaar werd aangekondigd dat modeontwerper Fred Perry ging samenwerken met wielrenner Bradley Wiggins. Nu zijn er ook meer details bekend over de collectie en waarom de twee hebben besloten de handen in mekaar te slaan.

De atleet zelf is verheugd omwille van de samenwerking. "Het is een overeenkomt waar ik enkel kan van dromen. Ik ben al heel lang een grote fan van het merk en de visie waarmee ze hun kledij ontwerpen", aldus Wiggins.

In de jaren '60 behoorden wielertruitjes tot het dagelijkse straatbeeld, het werd een heuse subcultuur. De collectie van Wiggins is dan ook gebaseerd op deze unieke relatie tussen sport en subcultuur. "Het doel was om een authentieke collectie te maken van wielerkledij die aangepast is voor de dagelijkse bezigheden, maar waarvan het ontwerp geïnspireerd is op de sportkledij."

Voor deze eerste collectie heeft de Olympische wielerkampioen nauw samengewerkt met het designteam en zo de klassieke polo in drie verschillende kleuren ontwikkeld : wit, zwart en hemelsblauw. Hij heeft unieke details toegevoegd van de vintage wielertruitjes zoals ze door de wielerlegendes werden gedragen.

Fred Perry zal gedurende 6 seizoenen samenwerken met Bradley Wiggins. (RDM)


Eerder dit jaar werd aangekondigd dat modeontwerper Fred Perry ging samenwerken met wielrenner Bradley Wiggins. Nu zijn er ook meer details bekend over de collectie en waarom de twee hebben besloten de handen in mekaar te slaan. De atleet zelf is verheugd omwille van de samenwerking. "Het is een overeenkomt waar ik enkel kan van dromen. Ik ben al heel lang een grote fan van het merk en de visie waarmee ze hun kledij ontwerpen", aldus Wiggins. In de jaren '60 behoorden wielertruitjes tot het dagelijkse straatbeeld, het werd een heuse subcultuur. De collectie van Wiggins is dan ook gebaseerd op deze unieke relatie tussen sport en subcultuur. "Het doel was om een authentieke collectie te maken van wielerkledij die aangepast is voor de dagelijkse bezigheden, maar waarvan het ontwerp geïnspireerd is op de sportkledij." Voor deze eerste collectie heeft de Olympische wielerkampioen nauw samengewerkt met het designteam en zo de klassieke polo in drie verschillende kleuren ontwikkeld : wit, zwart en hemelsblauw. Hij heeft unieke details toegevoegd van de vintage wielertruitjes zoals ze door de wielerlegendes werden gedragen.Fred Perry zal gedurende 6 seizoenen samenwerken met Bradley Wiggins. (RDM)